278
| REUTERS/Alexandros Avramidis

Φρίκη στη Δαδιά: Δύο παιδάκια ανάμεσα στους 18 απανθρακωμένους

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2023, 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/08/2023, 20:02
| REUTERS/Alexandros Avramidis

Φρίκη στη Δαδιά: Δύο παιδάκια ανάμεσα στους 18 απανθρακωμένους

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2023, 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/08/2023, 20:02

Μια φρίκη, μια τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς του Έβρου που καίγεται –σωστότερα: ξανακαίγεται– από τη Δευτέρα: τουλάχιστον 18 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί.

«Δεκαοχτώ άνθρωποι απανθρακώθηκαν κοντά στο δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, για να συμπληρώσει: «Ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας.

»Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής. Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται».

Δύο παιδάκια ήταν ανάμεσα στους 18 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί, απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, κοντά στην περιοχή του Άβαντα στον Έβρο, ανέφερε λίγο αργότερα ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης

Ο ίδιος εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως: «ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σε ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Μετά την αρχική ανακοίνωση για τους 18 νεκρούς, o ΣΚΑΪ μετέδωσε πως άλλοι οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς. Αυτή η δεύτερη ομάδα των θυμάτων, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Νικολαϊδης, εντοπίσθηκε κοντά στην περιοχή της Λευκίμμης. Ωστόσο οι πληροφορίες περί εντοπισμού και άλλων οκτώ σορών δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...