482
Ο Σιφρέντι με τη σύζυγό του, Ρόζα Τάσι, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στη Βενετία | REUTERS/Alessandro Bianchi

Οι ενοχές ενός πορνοστάρ στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2016, 22:54
Ο Σιφρέντι με τη σύζυγό του, Ρόζα Τάσι, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στη Βενετία
|REUTERS/Alessandro Bianchi

Οι ενοχές ενός πορνοστάρ στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2016, 22:54

Ντυμένος, κοστουμαρισμένος, σικάτος -όπως όλοι που περνάνε από τα κόκκινα χαλιά τέτοιων εκδηλώσεων- με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του, ο Ρόκο Σιφρέντι ξεγυμνώθηκε ενώπιον του κοινού του 73ου Φεστιβάλ της Βενετίας. Εφερε το πορνό από το Διαδίκτυο στη μεγάλη οθόνη. Το σκληρό πορνό. Η ζωή του μεγαλύτερου ίσως πορνοστάρ προβλήθηκε σε ένα από τα πιο υψηλού κύρους φεστιβάλ κινηματογράφου. Πρωτότυπο! Αλλά οι θεατές δεν είδαν τις δόξες του ισχυρότερου -κάποτε- άνδρα της ροζ βιομηχανίας. Ο 52χρονος, πια, ιταλός σταρ τούς «ανάγκασε» να δουν τον μαρασμό του. Με τη βοήθεια των γάλλων σκηνοθετών Τιερί Ντεμεζιέρ και Αλμπάν Τερλέ, παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο για την πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του.

Τι νομίζουν ότι αισθανόταν ο ίδιος όταν επέστρεφε σπίτι του, στην οικογένειά του, ύστερα από μία ημέρα δουλειάς; «Αναζητούσα τη συγχώρεση στα βλέμματά τους», αποκαλύπτει. Η σύζυγός του ήταν επίσης πρώην πορνοστάρ (Miss Hongrie). Κι όμως κάθε φορά που ολοκλήρωνε ένα γύρισμα, ο Σιφρέντι τής ζητούσε συγγνώμη. Πόσες μέρες χρειάστηκαν μέχρι να καταφέρει να εγκαταλείψει τη ροζ βιομηχανία και ό,τι πρέσβευε ως ιταλικό (παγκόσμιο) σύμβολο του σεξ τα τελευταία 30 χρόνια; Το είχε επιχειρήσει το 2004, αλλά δεν του το επέτρεψε ο εθισμός του, επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2009. Τελικά χρειάστηκαν τρία σκοτεινά χρόνια που τον έκαναν να πάρει την απόφαση για να σώσει τον γάμο του και τον εαυτό του. «Το σεξ με είχε καταρρακώσει. Πήγαινα με οποιονδήποτε. Με τρανσέξουαλ, με πόρνες, με ηλικιωμένες. Αλλά κάθε φορά, πριν από τη δράση έβλεπα τα πρόσωπα των παιδιών μου». 

2016-09-05T203931Z_549430493_S1AETZPPUXAA_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE
Το χαμόγελο της επιτυχίας του σταρ με προσόντα και η ευτυχισμένη σύζυγος (REUTERS/Alessandro Bianchi)

Αυτή τη σκοτεινή περίοδο αποτοξίνωσης αφηγείται το ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στις νύχτες δημιουργών του φεστιβάλ τη Δευτέρα. Το ντοκιμαντέρ «Rocco» είναι ένας ύμνος στις ενοχές ενός άνδρα. Βάλτε οποιονδήποτε στη θέση του. Ενας άνδρας που ήθελε να είναι τα πάντα μαζί: ένα σύμβολο του σεξ, ένας «επιβήτορας», ένας επιχειρηματίας, σύζυγος, οικογενειάρχης, γιος.

«Το να εργάζεσαι στη βιομηχανία του σεξ σού στερεί πολλά, ιδίως την ιδιωτικότητα», είπε ο ίδιος πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Messagero. «Αλλά είμαι τυχερός που είχα μία μόνο σύζυγο τα τελευταία 25 χρόνια, τη Ρόζα, και δύο υπέροχα παιδιά, ενώ γύρω μου βλέπω παντού διαζύγια και διαλυμένες οικογένειες».

Πώς εξέλαβε το ντοκιμαντέρ το κοινό; Κάποιοι έγραψαν ότι, επιτέλους, κάποιος περιέγραψε ποιητικά τη ζωή ενός πορνοστάρ. Βέβαια, το έργο έθεσε και ζητήματα για τις δομές και τους ρόλους στη βιομηχανία. Ποιος έχει το πάνω χέρι; Οι άνδρες; Οι παραγωγοί; Ή οι γυναίκες; Και πώς αντιμετώπισαν την απόπειρα οι γυναίκες; «Το πρώτο μέρος με ενόχλησε ως γυναίκα. Αργότερα κατάλαβα ότι το ντοκιμαντέρ εγείρει ζητήματα για τη σεξουαλικότητα. Μου δημιούργησε ερωτήματα για τη δική μου σεξουαλικότητα, πώς αντιμετωπίζω εγώ η ίδια το σεξ», έγραψε μία κριτικός στη Huffington Post.

Αυτό είναι πρωτοτυπία. Ο Σιφρέντι είναι ένας πορνοστάρ που έχει κάνει πάνω από 1.500 παραγωγές, με 7.000 διαφορετικές παρτενέρ. Και μέσα από μία πολύ προσωπική ιστορία πτώσης μίλησε σε μία γυναίκα για τη σεξουαλικότητά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...