723
| REUTERS/Dylan Martinez

Επέστρεψε η βρομόστομη Μπρίτζετ Τζόουνς

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 6 Σεπτεμβρίου 2016, 16:49

Επέστρεψε η βρομόστομη Μπρίτζετ Τζόουνς

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 6 Σεπτεμβρίου 2016, 16:49

H Mπρίτζετ Τζόουνς είναι πλέον 43 ετών (γκλουπ). Είναι ακόμα ανύπαντρη. Οριακά παχουλή. Παραδοσιακά αδέξια. Βρομόστομη. Είναι τηλεοπτική παραγωγός. Σε διαρκή κατάσταση on-off στη σχέση της με τον τόσο αντίθετό της (αριστοκράτης, εγκρατής, πλούσιος, αυστηρός) Ντάρσι που ερμηνεύει ο γοητευτικός, στην κορυφή της ωριμότητάς του Κόλιν Φερθ. Και γνωρίζει έναν γόη που θυμίζει τον Ντάνιελ που ερμήνευε ο Χιου Γκραντ αλλά δεν είναι, είναι η νεανικότερη εκδοχή του: τον Πάτρικ Ντέμπσι που γνωρίσαμε ως Ντέρεκ στην τηλεοπτική σειρά Grey’s Anatomy.

Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια για να κατορθώσουν οι παραγωγοί να δώσουν στο κοινό την τρίτη ταινία της σειράς. Και η αδημονία για την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Σεπτεμβρίου (ναι, και στην Ελλάδα, μια μέρα πριν στις 15 Σεπτεμβρίου) είναι μεγάλη. Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, στο ίσως πιο πολυσυζητημένο κόκκινο χαλί της χρονιάς και οι κριτικοί μοιράστηκαν στα δύο. Λογικό για μια τόσο ποπ ταινία.

Ναι, ίσως είναι αναμενόμενο να γράφει η Mirror πως η ταινία προσφέρει ένα «laughathon», έναν μαραθώνιο γέλιου, λέγοντας πως πρέπει πάση θυσία να τη δει κάποιος. H Sun επιμένει πως πρόκειται για την καλύτερη ταινία της σειράς. Στο Variety λείπει ο Χιου Γκραντ και επισημαίνεται πως δεν φτάνει η ταινία στο επίπεδο της Μπρίτζετ Τζόουνς του 2001.

Το Hollywood Report γράφει πως υπήρξαν φρέσκιες ατάκες και ενδιαφέρουσες ερμηνείες κυρίως από τους δεύτερους ρόλους, όμως υπήρξε και μια αίσθηση παγωμάρας, σαν να μην έβαζαν όλη την καρδιά τους, όλη την αγάπη τους οι εμπλεκόμενοι σε αυτό που έκαναν. Πώς θα «προσλάβεις» την ταινία; Αυτό εξαρτάται από την ηλικία σου και τα βιώματά σου αποφάνθηκαν πολλοί από αυτούς που είδαν την ταινία. Η Screen Daily γράφει πως θα σου φανεί ή γοητευτικά ρετρό ή κάπως άσχετη.

2016-09-05T182336Z_1377166446_D1AETZPDTGAB_RTRMADP_3_FILM-BRIDGETJONES
Η Ρενέ Ζελβέγκερ κατά την άφιξή της στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στις 5 Σεπτεμβρίου (REUTERS/Dylan Martinez)

Σύμφωνα με το σενάριο, η Μπρίτζετ μένει έγκυος αλλά δεν ξέρει ποιανού είναι το μωρό, του Ντάρσι ή του νέου γόη που μπήκε στη ζωή της. Και οι δύο είναι ερωτευμένοι μαζί της (αλίμονο) και μέχρι τέλους βρίσκονται στο πλευρό της. Η ίδια η Ρενέ Ζελβέγκερ δήλωσε πως γύρισαν τρία διαφορετικά φινάλε για την ταινία προκειμένου να μην ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι συντελεστές το πραγματικό τέλος. Ποιανού είναι το παιδί; Με ποιον θα καταλήξει η Μπρίτζετ;

Bridgetbaby
Δυο άνδρες, τόσο διαφορετικοί, τόσο γοητευτικοί ανταγωνίζονται για την αγάπη της Μπρίτζετ Τζόουνς και για την πατρότητα του παιδιού της. Ναι, μην πιστεύετε ότι βλέπετε στο σινεμά

Από χθες το βράδυ ξέρουν, αλλά όχι δεν θα σας αποκαλύψουμε το τέλος. Μπορούμε όμως να σας πούμε ότι στην ταινία εμφανίζεται και η Εμα Τόμσον (βοήθησε και στη συγγραφή του σεναρίου), υπέροχη όπως πάντα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο τρέιλερ της ταινίας. Το τραγούδι της ταινίας «Still falling for you» ερμηνεύει η Ελι Γκούλντινγκ που χαρακτήρισε την Μπρίτζετ Τζόουνς θεσμό και τόσο υπέροχα βρετανική…

Γιατί όμως χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δέκα χρόνια για να βγει η νέα Μπρίτζετ. Και πραγματικά, μήπως είναι πολύ μεγάλη πια για να μπλέκει σε τέτοιες συναισθηματικές περιπέτειες; Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2007 η Ρενέ Ζελβέγκερ δήλωσε «ναι ίσως κάνω τη συνέχεια της Μπρίτζετ. Εξαρτάται από το αν θα έχει ενδιαφέρον και θα ταιριάζει με αυτό που θα κάνω την συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μου». Δύο χρόνια μετά, το 2009 διέψευδε πως είναι στα σκαριά η νέα ταινία.

2016-09-05T180031Z_2019647838_D1AETZPBRZAB_RTRMADP_3_FILM-BRIDGETJONES
O Κόλιν Φερθ δίνει μαθήματα στιλ στην πρεμιέρα της ταινίας (REUTERS/Dylan Martinez)

Τον Ιούλιο του 2011 το σενάριο ήταν έτοιμο, ενώ φήμες ανέφεραν τον Φεβρουάριο του 2012 πως δεν άρεσε στον Χιου Γκραντ και αποφάσισε να μην λάβει μέρος στην τρίτη ταινία της σειράς.  Τον Απρίλιο του 2013 ο Κόλιν Φερθ έλεγε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίσει νεκρό το πρότζεκτ, όμως «αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να δούμε την ιστορία της εγγονής της Μπρίτζετ Τζόουνς».

bridget-jones-flirting-06nov15-01
Ο Πάτρικ Ντέμπσι είναι ο αντικαταστάτης του Χιου Γκραντ στην τρίτη ταινία της σειράς

Ωσπου τον Οκτώβριο του 2014 όλα αλλάζουν. Καλούν την Εμα Τόμσον να συνδράμει στην εκ νέου συγγραφή του σεναρίου. Τον Δεκέμβριο του 2015 τα γυρίσματα αρχίζουν. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016 το κοινό θα κρίνει αν η Μπρίτζετ «το έχει ακόμα» ή ανήκει πια οριστικά στην προηγούμενη εικοσαετία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...