247
Ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 07:25
Ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 07:25

H ελλαδική Εκκλησία θρηνεί έναν ακόμη ιεράρχη που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης, κατέληξε στο ΓΣΝ Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.

Ο 61χρονος ιεράρχης είχε διαγνωσθεί θετικός στην Covid-19 στις αρχές του μήνα και είχε μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στις 20 Δεκεμβρίου, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και είχε κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του.

Ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983.

Τον Νοέμβριο τη μάχη με την Covid-19 είχε χάσει ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ενώ πολλοί άλλοι ιεράρχες -μεταξύ αυτών και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος- χρειάστηκε να νοσηλευτούν έχοντας μολυνθεί από τον ιό.

Ο θάνατος του Μητροπολίτη Καστοριάς Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας έχει βυθίσει στη θλίψη όλη την περιοχή.

Στις 3 Δεκεμβρίου σε άρθρο-παρέμβασή του, με τίτλο «Προβληματίζομαι…» ο μητροπολίτης μεταξύ άλλων δήλωνε: «Είμαι, λοιπόν, υπέρ των μέτρων, όπως και πιο πάνω δήλωσα, γιατί πρέπει να προστατέψουμε την υγεία του ανθρώπου, την υγεία του καθενός μας. Γι’ αυτό και συνιστώ ανεπιφύλακτα όλα αυτά τα οποία σήμερα μας προτείνουν οι επιστήμονες. Θέλω, όμως, να δηλώσω ότι επιθυμώ οι ναοί μας να είναι ανοιχτοί, «για να μείνει ανοιχτή και μία χαραμάδα ελπίδας μέσα μας. Λίγο φως. Το οξυγόνο της θείας λατρείας μας είναι πολύ πιο αναγκαίο από το οξυγόνο της αναπνοής». Επιθυμώ οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί. Ο λαός μας το απαιτεί, διότι δεν μπορεί να κάνει Χριστούγεννα με κλειστούς ναούς…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News