248
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης | IntimeNews

Ευάγγελος Αποστολάκης: Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 20:36
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης
|IntimeNews

Ευάγγελος Αποστολάκης: Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 20:36

Η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνη της την Τουρκία σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ πρόσθεσε ότι Ευρώπη και οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν δεν σταματά τις προκλήσεις και φαίνεται πως τα μέτρα και οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν αναστέλλουν τις κινήσεις τους», τόνισε ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σημείωσε πως «οι προθέσεις της Τουρκίας είχαν στο πλάνο και την ελληνική ΑΟΖ. Η εκτίμηση είναι ότι είναι τόσα τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν που δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να το πράξουν».

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει η ελληνική πολιτική ηγεσία σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, ο υπουργός Άμυνας είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε τι ενέργειες θα κάνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν επιλογές. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ας υπολογίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας».

Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε πως ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος και επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας».

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι «η αναλογία δυνάμεων έχει διαταραχθεί. Τα χρόνια της κρίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα, «παγώσαμε» όλα τα καινούρια προγράμματα, όμως έγινε νοικοκύρεμα. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας και με καλή διαχείριση των χρημάτων μας και των προϋπολογισμών καταφέραμε να κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο και σε μια καλή επιχειρησιακή ικανότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...