240
Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός παραβιάσεων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 18:38
Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός παραβιάσεων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 18:38

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη προεδρία της Κομισιόν εξέφρασε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, επεσήμανε πως πρέπει να δοθεί «ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου».

«Ελπίζω ότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις», είπε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα ώστε στον βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα και κυρώσεις».

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Τίμερμανς και ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να βρεθεί κανένα πλαίσιο συναίνεσης για την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, για την οποία παρατήρησε ότι διχάζει αντί να ενώνει.

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους προοδευτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας υποψήφιος που έχει εκφραστεί με ακραίο τρόπο εναντίον χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά και εναντίον των κοινών μας αξιών όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική σύγκλιση», είπε χαρακτηριστικά για τον υποψήφιο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Φρανς Τίμερμανς και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τις δηλώσεις υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε τη συμπαράσταση των προοδευτικών ηγετών στη προσπάθειά που θα καταβάλει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με σκοπό να υπάρξει σαφής καταδίκη και ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων από πλευράς ΕΕ εναντίον της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...