257
Κόντε - Πούτιν: όταν είσαι στριμωγμένος στα σκοινιά, οι συμβουλές των «στρατηγικών εταίρων» χρήσιμες είναι | Sergei Chirikov/Pool via REUTERS

«Εταίροι» οι Ρώσοι για τον Κόντε, μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 20:27
Κόντε - Πούτιν: όταν είσαι στριμωγμένος στα σκοινιά, οι συμβουλές των «στρατηγικών εταίρων» χρήσιμες είναι
|Sergei Chirikov/Pool via REUTERS

«Εταίροι» οι Ρώσοι για τον Κόντε, μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 20:27

Επιχειρηματικές επαφές στη Μόσχα είχε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε την Τετάρτη και δεν έχασε την ευκαιρία κατά τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τον προσκαλέσει στη Ρώμη.

Η κίνηση Κόντε έχει ιδιαίτερη σημασία κατά την παρούσα φάση της ισχύος των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, λόγω του ουκρανικού ζητήματος, αλλά και του τελεσιγράφου της Κομισιόν στην Ιταλία, λόγω του φουσκωμένου από τα ελλείμματα Σχεδίου Προϋπολογισμού της.

Συμπληρωματικές χαρακτήρισε ο Κόντε τις οικονομίες της Ιταλίας και της Ρωσίας (Sergei Chirikov/Pool via REUTERS)

Στο Κρεμλίνο, απευθυνόμενος στον Πούτιν, ο Κόντε είπε επί λέξει παρουσία του ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και άλλων υπουργών: «Ελπίζω να μπορέσετε να έρθετε στην Ιταλία το συντομότερο δυνατόν, δεν θέλω να πιστεύουν οι Ιταλοί ότι δεν τους δίνετε προσοχή».

Και χαρακτήρισε τις δύο οικονομίες –την ιταλική και τη ρωσική- «συμπληρωματικές».

«Ως κυβέρνηση» -δήλωσε ο Κόντε στον Τύπο, μετά τη συνάντησή τους- «είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εντείνουν τη βιομηχανική συνεργασία με τους ρώσους εταίρους» και «είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε νέα έργα ανάπτυξης, αφού η ενίσχυση της βιομηχανικής συνεργασίας είναι καθήκον μας, δεδομένης της φυσικής συμπληρωματικότητας μεταξύ της ιταλικής και της ρωσικής οικονομίας».

Με τους ιταλούς επιχειρηματίες του κλάδου των υποδημάτων (που είναι εξαγωγικός και, φυσικά, ανταγωνιστικός) ο Κόντε ήταν σαφέστερος: «Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος της Ιταλίας. Είμαι εδώ σήμερα για να δείξω στον πρόεδρο Πούτιν τη συνεχή ετοιμότητα της Ιταλίας για διάλογο: οι κυρώσεις δεν μπορούν να είναι ένα τέλος, αλλά ένα μέσο για την επίλυση διαφορών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...