387
|

Εστειλαν πακέτο-βόμβα και στον Ρόμπερτ ντε Νίρο!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 13:51

Εστειλαν πακέτο-βόμβα και στον Ρόμπερτ ντε Νίρο!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 13:51

Αυτό το θρίλερ έχει ένα νήμα. Ενα τρομακτικό για τον κόσμο μας νήμα. Από την ώρα που έγινε γνωστός ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός, σταλμένος στην οικία του πολιτικοποιημένου μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, έχουν γίνουν αναφορές για πολλά άλλα δέματα-βόμβες, όλα με παραλήπτες τους πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ.

O Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (επί Ομπάμα) Ερικ Χόλντερ, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, καθώς και το CNN –συχνός στόχος της ρητορικής Τραμπ περί «fake news»– έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τρομοδέματα τα τελευταία 24ωρα, σε μια πρωτοφανή έξαρση της δεξιάς τρομοκρατίας στις ΗΠΑ.

Αλλά το θρίλερ συνεχίζεται: Eνα νέο ύποπτο δέμα εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (μεσημέρι ώρα Ελλάδος) σε κτίριο στη γειτονιά Τραϊμπέκα του Μανχάταν.

O Tόμας Αντονέτι, αξιωματικός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο CNN ότι το πακέτο εστάλη στη διεύθυνση Γκρίνουιτς Στριτ, 375 και ότι κλιμάκιο εξουδετέρωσης βομβών έσπευσε στο σημείο.

Τρεις επιχειρήσεις βρίσκονται σε αυτή τη διεύθυνση: είναι η έδρα του κινηματογραφικού φεστιβάλ Tribeca, η έδρα της κινηματογραφικής εταιρείας Tribeca Productions και το εστιατόριο «Tribeca Grill» – και τα τρία συνδέονται με τον ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο, γνωστό πολέμιο του Τραμπ.

Λίγο αργότερα, το CNN ανέφερε ότι το δέμα είχε ήδη φθάσει στον έβδομο όροφο, όπου εδρεύει η Tribeca Productions του Ντε Νίρο. Το πακέτο είχε παραλήπτη τον ηθοποιό. Είχε επίσης έξι γραμματόσημα, όλα αμερικανικές σημαίες, τοποθετημένα να σχηματίζουν δύο τόξα. Αντίστοιχη εικόνα είχαν και τα υπόλοιπα δέματα που εστάλησαν σε άλλους στόχους.

Στο μεταξύ, το FBI έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες πίσω από την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς που εστάλησαν στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και άλλους κοινοβουλευτικούς των Δημοκρατικών, καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, εναντίον του οποίου καταφέρεται ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Με τις ενδιάμεσες εκλογές να απέχουν λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο Τραμπ αρχικά καταδίκασε την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους, υπογράμμισε όμως «την ευθύνη» των μέσων ενημέρωσης στην επιδείνωση του πολιτικού κλίματος.

«Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος. Όμως παράλληλα στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης «να σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...