745
Ο Αλέν Ντελόν και η Ρόμι Σνάιντερ σε μια κλασική σκηνή από την ταινία «Η πισίνα» (1969) του Ζακ Ντερέ | Société Nouvelle de Cinématographie

Ερωτική εξομολόγηση ετών 82: Τρυφερός Αλέν Ντελόν για την αξέχαστη Ρόμι Σνάιντερ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 13:48
Ο Αλέν Ντελόν και η Ρόμι Σνάιντερ σε μια κλασική σκηνή από την ταινία «Η πισίνα» (1969) του Ζακ Ντερέ
| Société Nouvelle de Cinématographie

Ερωτική εξομολόγηση ετών 82: Τρυφερός Αλέν Ντελόν για την αξέχαστη Ρόμι Σνάιντερ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 13:48

«Θα γινόταν 80 ετών σήμερα, Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018. Οσοι και όσες την αγάπησαν και ακόμα την αγαπούν, κάνουν μία σκέψη για εκείνη. Ευχαριστώ. Αλέν Ντελόν»: Με αυτό το σύντομο αλλά περιεκτικό σημείωμα στη γαλλική εφημερίδα Figaro, ο υπέρτατος γόης του γαλλικού σινεμά, Αλέν Ντελόν, αποδεικνύει ότι θυμάται τα γενέθλια της παλιάς αγαπημένης του Ρόμι Σνάιντερ, ακόμη κι αν εκείνη έφυγε από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια, τον Μάιο του 1982 για την ακρίβεια.

Οπως εξάλλου υπενθυμίζει η Corriere della Sera σε άρθρο με τίτλο «Ντελόν, μία κίνηση αγάπης για τη Ρόμι», δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος ηθοποιός εκφράζει δημόσια την αγάπη του για την πρώην σύντροφό του, με την οποία είχαν μία θυελλώδη σχέση στη δεκαετία του ’60.

Πριν από δέκα χρόνια ακριβώς, όταν ήταν τα εβδομηκοστά «γενέθλια» της αυστριακής ηθοποιού, ο Ντελόν είχε γράψει ένα άλλο τρυφερό σημείωμα αγάπης και μνήμης, που είχε δημοσιευτεί τότε στο γαλλικό περιοδικό Paris Match: «Σε βλέπω να κοιμάσαι. Είμαι δίπλα σου. Φοράς μία μακριά μπλούζα, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα. Υπάρχουν και λουλούδια νομίζω, αλλά δεν τα βλέπω. Σου λέω αντίο, το πιο μακρύ αντίο από όλα τα αντίο κουκλίτσα μου. (…) Σε βλέπω να κοιμάσαι, λένε πως είσαι νεκρή. Σκέφτομαι εσένα, εμένα, εμάς. Είμαι εδώ, κοντά. Εμαθα λίγα γερμανικά χάρη σ’ εσένα. Ich liebe dich. Σ’ αγαπώ. Σ’αγαπώ κουκλίτσα μου».

Η σχέση τους ήταν θυελλώδης. Ενας έρωτας γεμάτος πάθος, ζήλια, καβγάδες.

Οταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, εκείνη ήταν ήδη φτασμένη, κι εκείνος ένας άκρως γοητευτικός «αλητάκος». Η Σνάιντερ τον επέλεξε ως συμπρωταγωνιστή της για την ταινία «Christine».

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι, όπου ο Ντελόν περίμενε την Σνάιντερ με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα. Οταν τον πρωτοείδε, εκείνη θεώρησε ότι παραήταν ωραίος, παραήταν καλοντυμένος, παραήταν δέσμιος της μόδας.

Ντελόν και Σνάιντερ: ένα από τα πιο φωτογενή ζευγάρια του σινεμά, στην ταινία «Η πισίνα» του 1969

Στο εστιατόριο όπου δείπνησαν το ίδιο βράδυ, η επικοινωνία ήταν πολύ δύσκολη, καθώς ο Ντελόν μιλούσε ελάχιστα αγγλικά. Πλήρωσε η Σνάιντερ. Εκείνος δεν είχε καθόλου λεφτά. Τα είχε ξοδέψει όλα για το μπουκέτο με τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Christine» του 1958, η σχέση τους είναι πολύ έντονη. Εκείνος αντιπαθούσε την αψεγάδιαστη αυστηρή Αυστριακή και εκείνη δεν πολυάντεχε τον απολίτιστο Γάλλο . Σύντομα όμως θα ένιωσαν μία αμοιβαία, δυνατή έλξη. Ερωτεύτηκαν παράφορα και έζησαν ένα πολύ έντονο πάθος.

Στην πρώτη ταινία «Christine» (1958) που έπαιξαν μαζί (SpEVA-Films)

Το 1959 αρραβωνιάστηκαν. Εμεναν μαζί, περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στην εξοχή. Ο Ντελόν τη μύησε στην μποέμικη παριζιάνικη ζωή.

Ολα αυτά, ως το 1963. Ο γάλλος ζεν πρεμιέ, η φαντασίωση όλων των γυναικών, άρχισε να καταπιέζεται μέσα στη μονογαμική τους σχέση. Ενα από τα δεκάδες φλερτ, αποδείχτηκε πιο σοβαρό από τα υπόλοιπα. Η Ρόμι, επιστέφοντας στο σπίτι τους μετά από γυρίσματα, βρήκε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και ένα σημείωμα: «Είμαι στο Μεξικό με τη Ναταλί. Συνέβησαν πολλά. Αλέν».

Εναν χρόνο αργότερα, το 1964, ο Αλέν παντρεύτηκε την Ναταλί και απέκτησαν μαζί ένα παιδί, τον Αντονι. Η Σνάιντερ δεν μπορούσε να το πιστέψει. Κατέφυγε στα ηρεμιστικά για να απαλύνει τον πόνο της και επικεντρώθηκε στην καριέρα της.

Στην ταινία «Η πισίνα» του Ζακ Ντερέ που βγήκε στις αίθουσες το 1969, το ζευγάρι ήταν ήδη χωρισμένο, όμως ο Ντελόν ήταν εκείνος που την επέβαλε ουσιαστικά ως συμπρωταγωνίστριά του, ανταποδίδοντας τη χάρη που του είχε κάνει εκείνη παλιότερα, με το «Christine». Στις ερωτικές σκηνές τους, αλλά και στις γεμάτες νόημα παύσεις τους, βγαίνει όλη εκείνη η μελαγχολία που νιώθουν δύο πρώην εραστές, οι οποίοι κάποτε αγαπήθηκαν πολύ.

Η ζωή της Σνάιντερ χτυπήθηκε πολύ συχνά από τη μοίρα, με τραγικότερο γεγονός, τον θάνατο του γιου της Ντέιβιντ στα 14 του χρόνια, το 1981. Ενώ έπαιζε στο σπίτι των παππούδων του, γλίστρησε και καρφώθηκε στα κάγκελα του φράχτη. Η Ρόμι δεν ξεπέρασε ποτέ αυτή την απώλεια. Χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ από τότε αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.

Ο Ντελόν, μέσα στα χρόνια, κάνοντας την αυτοκριτική του, παραδέχτηκε μέσα από συνεντεύξεις ότι η Σνάιντερ ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του και πως δεν της φέρθηκε σωστά. Είχε φτάσει πολλές φορές στο σημείο να αναρωτηθεί πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές τους-ίσως και πόσο λιγότερο τραγική θα ήταν η δική της-, αν έμεναν περισσότερο χρόνο μαζί.

Τώρα έχουν απομείνει αυτές οι τρυφερές, αν και ετεροχρονισμένες ερωτικές εξομολογήσεις. Λες και ο άπιστος Αλέν, αποφάσισε να της είναι πιστός για πάντα, τώρα που εκείνη δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...