313
Ο Αλεκ Μπόλντγουιν, στον ρόλο του Τραμπ, κηρύσσει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης | NBC/"Saturday Night Live"

Ερευνα σε βάρος εκπομπής που τον σατιρίζει, ζητεί ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 11:22
Ο Αλεκ Μπόλντγουιν, στον ρόλο του Τραμπ, κηρύσσει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
|NBC/"Saturday Night Live"

Ερευνα σε βάρος εκπομπής που τον σατιρίζει, ζητεί ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 11:22

Αλλο ένα αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών έσπασε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς έγινε ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που ζήτησε να γίνει έρευνα σε διάσημη τηλεοπτική σατυρική εκπομπή, στην οποία τον μιμείται ο Αλεκ Μπόλντγουιν.

Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνίστησε, το Σάββατο, σε σκετς του «Saturday Night Live», όπου ανακοίνωσε, στον ρόλο του Τραμπ, την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό:

«Χρειαζόμαστε τείχος. Εχουμε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών που μπαίνουν από τα νότια σύνορα, τη λεγόμενη “καφέ γραμμή”, όπως πολλοί μου ζήτησαν να μην την αποκαλέσω. Καταλαβαίνετε όλοι γιατί πρέπει να κηρύξω ψεύτικη έκτακτη ανάγκη, έτσι; Πρέπει γιατί θέλω. Είναι τόσο απλό. Εχουμε ένα πρόβλημα. Τα ναρκωτικά μπαίνουν σε αυτή τη χώρα, μέσω της απουσίας τείχους. Το τείχος δουλεύει, το τείχος σημαίνει ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για να το καταλάβεις -στην πραγματικότητα, είναι ευκολότερο να το καταλάβεις αν δεν είσαι τόσο έξυπνος», είπε, σατιρίζοντας τον πρόεδρο.

President Donald Trump (Alec Baldwin) takes questions at a press conference.

Geplaatst door Saturday Night Live op Zaterdag 16 februari 2019

Το σκετς εξαγρίωσε τον Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει στο προσφιλές του Twitter:  «Τίποτα αστείο δεν είχε το κουρασμένο Saturday Night Live στο κανάλι Ψεύτικες Ειδήσεις NBC! Το ερώτημα είναι πώς τα κανάλια καταφέρνουν να κάνουν τόσες άδικες επιθέσεις κατά των Ρεπουμπλικανών και να την γλυτώνουν χωρίς τιμωρία; Πολύ άδικο και πρέπει να διερευνηθεί. Αυτή είναι η αληθινή συμπαιγνία!».

Η δήλωση του προέδρου προκάλεσε τις διαμαρτυρίες νομικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, που του υπενθύμισαν ότι κανένας πρόεδρος δεν έχει ζητήσει την «τιμωρία» τηλεοπτικής εκπομπής ή καναλιού επειδή έγινε στόχος σάτιρας.

«Ενα πράγμα που κάνει την Αμερική μεγάλη είναι ότι ο κόσμος μπορεί να γελά μαζί σου χωρίς αντίποινα», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Τεντ Λιου.

Ο Πίτερ Μπέικερ, ανταποκριτής των New York Times στον Λευκό Οίκο, επισήμανε, ότι αυτού του είδους η γλώσσα (που χρησιμοποίησε ο Τραμπ) είναι πλέον συνηθισμένη, αλλά «αξίζει να θυμόμαστε ότι κανένας άλλος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες δεν έχει απειλήσει με αντίποινα ένα τηλεοπτικό δίκτυο επειδή έγινε αντικείμενο σάτυρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...