240
Ο Αλέξης Τσίπρας ατενίζει τον Θερμαϊκό μέσα από το «Μακεδονία Παλλάς» | φωτ. αρχείου

«Επιχείρηση Θεσσαλονίκη» για τον Τσίπρα – πάει «Μακεδονία Παλλάς»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 10:03
Ο Αλέξης Τσίπρας ατενίζει τον Θερμαϊκό μέσα από το «Μακεδονία Παλλάς»
|φωτ. αρχείου

«Επιχείρηση Θεσσαλονίκη» για τον Τσίπρα – πάει «Μακεδονία Παλλάς»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 10:03

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (σε Δράμα και Καβάλα) δεν τα κατάφερε, ο Νίκος Παππάς (στη Βέροια) μάλλον τα έκανε χειρότερα. Το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα για τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρικό και αυτό αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, με τη διαφορά υπέρ της ΝΔ να ανοίγει στις τέσσερις μονάδες πάνω από τον μέσο όρο.

Σχεδόν σε κάθε εμφάνιση στελέχους της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία (και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα) οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που εκτός από την απαραίτητη αστυνομική παρουσία, τέθηκε σε ισχύ ακόμα και το μέτρο των προληπτικών προσαγωγών.

Μετά την αποτυχία κορυφαίων υπουργών να βελτιώσουν έστω και οριακά την κατάσταση, στη μάχη πέφτει ο ίδιος ο αρχηγός: «Αλέξης Τσίπρας – Επιχείρηση Θεσσαλονίκη» θα μπορούσε να τιτλοφορείται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Πέμπτη, όπου μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο «Μακεδονία Παλλάς» για τα επιχειρηματικά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ θα δώσει και το παρών στην προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Χρήστου Γιαννούλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη:

  • 13:00 συζήτηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών»
  • 19:30 ομιλία στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη

Οπως είναι επόμενο, τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη είναι δρακόντεια υπό τον φόβο νέας «θερμής» υποδοχής από τους πολέμιους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...