218
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε παλαιότερη ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του | INTIMEnews

Μητσοτάκης στους βουλευτές του: Δώστε τη μάχη της ευρωκάλπης σαν να είναι εθνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 08:50
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε παλαιότερη ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στους βουλευτές του: Δώστε τη μάχη της ευρωκάλπης σαν να είναι εθνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 08:50

Τη σημασία που έχει για την πορεία τη χώρας η μάχη των ευρωεκλογών αναμένεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στις 14.00.

Με δεδομένη τη διεύρυνση της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα και με τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων– ο αρχηγός της ΝΔ θα επιμείνει στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου, καλώντας τους βουλευτές του να την αντιμετωπίσουν σαν να είναι εθνικές εκλογές.

Κατά την ομιλία του εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ  αποδομώντας το γνωστό «αφήγημα» του Αλέξη Τσίπρα περί «μάχης κατά της διαπλοκής» από το κόμμα του που την ίδια στιγμή βάζει στην ευρωλίστα του τον Πέτρο Κόκκαλη.

Εν τω μεταξύ το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχίες στην Κουμουνδούρου καθώς οι προσδοκίες για μία περιορισμένης έκτασης ήττα (με την διαφορά στην περιοχή του 4%) φαίνεται να μην επαληθεύονται.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η διαφορά στη Βόρεια Ελλάδα λόγω Πρεσπών ανοίγει ακόμα περισσότερο, στις τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο, στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζονται φόβοι ότι ο χρόνος λειτουργεί μάλλον επιβαρυντικά. Εξού και οι εντονότερες εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός για εθνικές κάλπες πριν από το καλοκαίρι, «τώρα που η διαφορά είναι μικρή» -και άρα διαχειρίσιμη- όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...