199
| Reuters/CreativeProtagon

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 11:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/03/2022, 13:45
|Reuters/CreativeProtagon

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 11:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/03/2022, 13:45

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οπως ανέφεραν από το Μέγαρο Μαξίμου, η επικοινωνία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων ομογενών αλλά και Ουκρανών.

Επίσης, συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές όπου διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του έλληνα γενικού προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι συζητήθηκε και η ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...