150
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα ΗΑΕ τον Νοέμβριοπ του 2020 | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 19:58
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα ΗΑΕ τον Νοέμβριοπ του 2020
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 19:58

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον διάδοχο του Θρόνου του Αμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που επισφραγίστηκε κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη χώρα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2020 και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος – ΗΑΕ, καθώς και της Συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας.

Τονίστηκε, επίσης, η κοινή, ισχυρή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση της συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι για την εθνική εορτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που φέτος εορτάζουν την πεντηκονταετία από την ίδρυσή τους (The Year 50) και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, την οποία ο διάδοχος του θρόνου του Αμπου Ντάμπι αποδέχθηκε. Οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News