283
Κυριάκος Μητσοτάκης και Σεμπάστιαν Κουρτς σε παλαιότερή τους συνάντηση | IntimeNews

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Κουρτς για το Προσφυγικό – Πάνω από 500 νέες αφίξεις

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 18:48
Κυριάκος Μητσοτάκης και Σεμπάστιαν Κουρτς σε παλαιότερή τους συνάντηση
|IntimeNews

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Κουρτς για το Προσφυγικό – Πάνω από 500 νέες αφίξεις

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 18:48

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. Θέμα της συζήτησης ήταν το Προσφυγικό, ένα ζήτημα για το οποίο ο αυστριακός πολιτικός είχε άκαμπτη στάση από την εποχή που ήταν νεαρός υπουργός Εξωτερικών.

Κατά τη τηλεφωνική συνομιλία η οποία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε κατόπιν αιτήματος της αυστριακής πλευράς, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον αυστριακό ομόλογό του για την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα.

Και οι δύο συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο καγκελάριος της Αυστρίας επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες απειλές του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 454 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Από αυτούς, 228 πέρασαν την Δευτέρα και άλλοι 226 σήμερα Τρίτη. Ροές προσφύγων και μεταναστών διαπιστώθηκαν σήμερα και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου: 81 πέρασαν στη Χίο και 220 στη Σάμο. Έτσι, συνολικά, σήμερα, στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 527 άτομα, τα οποία προωθούμενα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ζήτησαν άσυλο.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας πλέον, ζουν περισσότερα από 11.000 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων διαμένουν στον καταυλισμό ζουν σε αυτοσχέδιες παράγκες σε κτήματα που είτε έχουν ενοικιασθεί από ΜΚΟ είτε έχουν αυθαίρετα καταληφθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...