314
Η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη |

Τι κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη στον εισαγγελέα για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 18:26
Η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη
|

Τι κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη στον εισαγγελέα για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 18:26

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, φέρεται να προχώρησε σήμερα στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η κυρία Τουλουπάκη κατέθεσε για τα όσα η ίδια καταλογίζει σε βάρος του κ. Αγγελή, που έχει στραφεί εναντίον της καταγγέλλοντας σειρά λανθασμένων χειρισμών στις έρευνες για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ την Ιωάννας Μάνδρου στο kathimerini.gr που επικαλείται πληροφορίες, η εισαγγελικός λειτουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από καταγγελίες πολιτικών αλλά και δικαστικών, στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σπύρο Παππά αναφέρθηκε λεπτομερώς στις καταγγελίες που είχε κάνει και με την αναφορά της, ότι δηλαδή ο Ιωάννης Αγγελής, όταν ήταν επόπτης της μπήκε στο γραφείο της ενώ η ίδια δεν ήταν εκεί, συνοδευόμενος από αστυνομικό και πήρε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με στικάκι στοιχεία για την υπόθεση της Novartis και άλλες υποθέσεις.

Παράλληλα κατέθεσε ότι ο πρώην επόπτης της και στη συνέχεια μηνυτής της, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δηλαδή Ιωάννης Αγγελής, πήρε και έγγραφα σχετιζόμενα με την Novartis τα οποία επέστρεψε, αλλά η ίδια όπως είπε δεν ξέρει αν κράτησε αντίγραφα.

Επίσης αναφέρθηκε στην περίφημη συνάντηση εισαγγελέων Διαφθοράς υπό τον κ. Αγγελή, τότε ήταν ακόμα επόπτης, παρουσία της κυρίας Τουλουπάκη με Αμερικανούς ομολόγους τους στη Βιέννη για τη Novartis, επαναλαμβάνοντας ότι οι Αμερικανοί προσπάθησαν να δώσουν προφορικά στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο αλλά ο κ. Αγγελής ζήτησε να παραληφθούν μόνον μέσω της Eurojust, υποστηρίζοντας ότι μέσω αυτής της οδού παραλαμβάνονται στοιχεία με τη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής.

Τέλος, η Ελένη Τουλουπάκη, φέρεται να μίλησε για παρεμβάσεις του κ. Αγγελή στο έργο της στην υπόθεση της Novartis, καθώς φέρεται να είπε ότι ο ίδιος άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και του καταλόγισε προσπάθειες καθυστέρησης των ερευνών.

Τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσουν και οι συνεργάτες της κυρίας Τουλουάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...