643
Η εικόνα του Νίκου Χαρδαλιά η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Τρικυμία σε φλιτζάνι: Ο Χαρδαλιάς λέει πως «έκλινε» προς το χέρι του ιερέα – Δεν το φίλησε

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/09/2020, 15:20
Η εικόνα του Νίκου Χαρδαλιά η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Τρικυμία σε φλιτζάνι: Ο Χαρδαλιάς λέει πως «έκλινε» προς το χέρι του ιερέα – Δεν το φίλησε

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/09/2020, 15:20

Ηταν Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποδοκίμασε την ενέργεια του αν. υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου να πάει να λάβει επιδεικτικά τη Θεία Μετάληψη (εδώ), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι επιλέξαμε να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» (εδώ).

Οντως, ο κ. Χαρδαλιάς δεν πήγε να κοινωνήσει, μια κίνηση που θα ερχόταν σε αντίθεση με τις συστάσεις των επιστημόνων που έχουν εκφράσει την εύλογη ανησυχία τους για τη διασπορά του κορονοϊού μέσω της συγκεκριμένης τελετουργίας στις εκκλησίες, όμως φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο ο πειρασμός της επίδειξης της πίστης φάνηκε πολύ μεγάλος για να τον νικήσει.

Ετσι, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Ιανός» περιοχές, την Τρίτη, οι κάμερες τον «συνέλαβαν» να σπεύδει να φιλήσει το χέρι του ιερέα ενός χωριού. Για την ακρίβεια, ο κ. Χαρδαλιάς φίλησε το μανίκι από το ράσο του συγκεκριμένου παπά, αλλά η εικόνα μένει –μέτρα προστασίας για την Covid-19 δεν τηρήθηκαν, τουναντίον κανείς δεν φορούσε ούτε μάσκα και αντί για χειραψίες κορονοϊού προτιμήθηκε το κάτι σαν χειροφίλημα.

Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι στην περιοχή την οποία επισκέφτηκε ο κ. Χαρδαλιάς δεν υπάρχει έξαρση του κορονοϊού, όπως αντιθέτως παρατηρείται στην Αττική, σε εκκλησία της οποίας έσπευσε να μεταλάβει ο κ. Κουμουτσάκος, αλλά η εικόνα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας να παραβιάζει τους κανόνες ΧΑΜ – Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)!–, που έχει ο ίδιος θέσει εδώ και μήνες (εδώ), προκάλεσε αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. «Εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα φιλούσα κανένα χέρι, ταυτόχρονα θα ήμουνα πολύ προσεκτικός και θα εφάρμοζα το κάθε μέτρο. Σαφώς μπορεί να υποκλιθώ σε έναν ιερέα, αλλά στην εποχή που ζούμε νομίζω ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «η υποκρισία και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παίζουν καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια», ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στα πρόσφατα περιστατικά όπου «ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία, και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε χωρίς μάσκα να φιλάει το χέρι ιερέα».

«Η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους πολίτες», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ενώ «το ΕΣΥ βρίσκεται πλέον στα όριά του», «καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται στα ΜΜΜ».

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η κίνησή του, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε κάποιες διευκρινίσεις, λέγοντας ότι «έκλινε» προς το χέρι του ιερέα και δεν το φίλησε.

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας ανέφερε:

Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, Μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στη σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις, με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μού δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον ιερέα που διασώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει τη μάσκα μου για να πιω νερό (τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ, τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:

Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών.

Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...