211
Η ιδιαίτερη ομορφιά της Νέας Υόρκης κρύβει συχνά μία σκληρή πραγματικότητα | Shutterstock

Νέα Υόρκη: Ενα Σαββατοκύριακο χωρίς πυροβολισμό, 25 ολόκληρα χρόνια μετά!

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 12:20
Η ιδιαίτερη ομορφιά της Νέας Υόρκης κρύβει συχνά μία σκληρή πραγματικότητα
|Shutterstock

Νέα Υόρκη: Ενα Σαββατοκύριακο χωρίς πυροβολισμό, 25 ολόκληρα χρόνια μετά!

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 12:20

Οταν ο ήλιος υψώθηκε πάνω από τη Νέα Υόρκη, το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου, μία συμβολικής σημασίας είδηση άρχισε να κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και να φιγουράρει σε τηλεοπτικά παράθυρα. Ποια ήταν η είδηση; «Κανένα άτομο δεν πυροβολήθηκε από την Παρασκευή μέχρι το βράδυ της Κυριακής σε όλη την περιοχή της Νέας Υόρκης». 

Μπορεί σε αρκετούς αυτό το γεγονός να ακούγεται αδιάφορο όμως η είδηση για τους μηδενικούς πυροβολισμούς είναι οτιδήποτε άλλο παρά συνηθισμένη για την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο «καθαρό» από πυροβολισμούς Σαββατοκύριακο για την Νέα Υόρκη είχε καταγραφεί το 1993, 25 ολόκληρα χρόνια πριν.

Η είδηση έγινε βασικό θέμα στα αμερικανικά δίκτυα ενώ επιβεβαιώθηκε από την μητροπολιτική αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, το τελευταίο θύμα πυροβολισμού καταγράφηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Μπρούκλιν. Ο λόγος για έναν 25χρονο που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην κοιλιά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι αστυνομικές Αρχές κάνουν λόγο για «απίστευτο κατόρθωμα» αφού η Νέα Υόρκη ήταν κάποτε μία από τις πόλεις με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ. «Μία πόλη 8,6 εκατομμυρίων ανθρώπων, ούτε ένας τραυματίας από όπλο για τρεις ολόκληρες ημέρες» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η σημαντική αυτή «εκεχειρία» έλαβε τέλος το βράδυ της Δευτέρας όπου καταγράφηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή του Μπρονξ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...