295
Οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερες λόγω του κορονοϊού | Intime

ΕΟΠΥΥ: Είσοδος στα φαρμακεία μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 15:17
Οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερες λόγω του κορονοϊού
|Intime

ΕΟΠΥΥ: Είσοδος στα φαρμακεία μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2020, 15:17

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μεγάλες αναμονές μέσα και έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών, που στην πλειοψηφία τους είναι χρονίως πάσχοντες, μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το νέο, ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η υπηρεσία αφορά την παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ).

Για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του (www.eopyy.gov.gr) και να επιλέξει την ενότητα «Εκδοση Εισιτηρίου».

Κατόπιν, θα επιλέξει το φαρμακείο που διαθέτει το σκεύασμά του και πατώντας στην ενότητα «Εκδοση Εισιτηρίου» θα λάβει αυτομάτως το εισιτήριό του.

Οποιος επιλέξει να εξυπηρετηθεί από τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή, του παρέχεται και η δυνατότητα να ενημερώνεται συνεχώς για τον χρόνο αναμονής και τις καθυστερήσεις στην αρχική ώρα που του έχει δοθεί, η οποία και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο (αριθμός προτεραιότητας).

Ετσι, θα έχει δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο φαρμακείο, μέσω του κωδικού που θα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να προγραμματίζει την άφιξή του στο φαρμακείο, χωρίς αναμονές και ταλαιπωρία.

«Είναι ένα ακόμα μικρό αλλά σημαντικό βήμα του Οργανισμού προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων φαρμάκων υψηλού κόστους» εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος.

Ηλεκτρονικά η υποβολή ατομικών αιτημάτων

Οπως σημειώνει ο ίδιος, το επόμενο βήμα γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στην ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής ατομικών αιτημάτων για την ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας στις περιφερειακές διευθύνσεις και τη γρηγορότερη αποζημίωση των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι, δε θα απαιτείται πλέον να πηγαίνουν στις περιφερειακές διευθύνσεις για να υποβάλλουν τα ατομικά τους αιτήματα, αλλά θα μπορούν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά.

Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο στους δικαιούχους, σύμφωνα με τον κ. Πλαγιανάκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...