254
Φωτογραφία αρχείου από εμβολιαστικό κέντρο Covid σε νοσοκομείο της Πάτρας | Menelaos Michalatos /SOOC

Εμβόλιο κορονοϊού: Βρέθηκε λύση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 17:44
Φωτογραφία αρχείου από εμβολιαστικό κέντρο Covid σε νοσοκομείο της Πάτρας
| Menelaos Michalatos /SOOC

Εμβόλιο κορονοϊού: Βρέθηκε λύση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 17:44

Σε ξεχωριστή πλατφόρμα θα μπορούν σύντομα να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, ώστε να εξυπηρετούνται, δίχως χρέωση, από ιδιώτες γιατρούς της επιλογής τους.

Την ανακοίνωση έκαναν έπειτα από κοινή τους συνάντηση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη των ιδιωτών γιατρών στην εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας κατά της πανδημίας. «Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα, με έναν σημαντικό αριθμό εμβολίων που έρχονται στη χώρα, όλοι θα μπούμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε αυτό να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάζοντας όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την εθνική προσπάθεια», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Διευκρινιστικά ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται τη δυνατότητα, όταν έρθουν στη χώρα τα εμβόλια που δεν απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες ψύξης, να ενταχθούν στην εμβολιαστική προσπάθεια και οι ιδιώτες γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

«Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο εύκολο εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε».

Αυτό σημαίνει ότι με την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο όπως όλα δείχνουν είναι το τρίτο που θα πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε αυτές τις ομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...