218
Ενα κορίτσι πέντε ετών εμβολιάζεται κατά τη διάρκεια κλινικής δοκιμής, κρατώντας από το χέρι τον πατέρα της | Shawn Rocco/Duke University/Handout via REUTERS

ΕΜΑ: Υπό έγκριση το εμβόλιο του κορονοϊού για παιδιά 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 18:08
Ενα κορίτσι πέντε ετών εμβολιάζεται κατά τη διάρκεια κλινικής δοκιμής, κρατώντας από το χέρι τον πατέρα της
|Shawn Rocco/Duke University/Handout via REUTERS

ΕΜΑ: Υπό έγκριση το εμβόλιο του κορονοϊού για παιδιά 5-11 ετών

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 18:08

Μόλις 10 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) άρχισε να αξιολογεί την αίτηση για την επέκταση της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

«Το σκεύασμα της Pfizer είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19, το οποίο έχει επί του παρόντος εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιέχει ένα μόριο που ονομάζεται αγγελιαφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστή ως πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία υπάρχει φυσιολογικά στον Sars-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη Covid-19. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί κατά του νέου κορονοϊού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΜΑ.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) της EMA θα επανεξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας εν εξελίξει κλινικής μελέτης, στην οποία συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συστήσει την επέκταση της χρήσης του. Η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα δώσει και την τελική έγκριση.

Η EMA θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης τους επόμενους μήνες, εκτός εάν χρειαστούν συμπληρωματικές πληροφορίες.

Το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...