349
|

TEDxΑρίσου εδώ!

Avatar Βαγγέλης Γεωργίου 22 Νοεμβρίου 2012, 06:22

TEDxΑρίσου εδώ!

Avatar Βαγγέλης Γεωργίου 22 Νοεμβρίου 2012, 06:22

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι εδώ και αρκετές μέρες κάνοντας μια περιήγηση στο internet έχουν δει σε ειδήσεις και portal σφηνωμένο το logo TEDxAthens.

Οι πιο περίεργοι διαβάζουν και τα περί τίνος πρόκειται κτλ. Αυτό το οποίο γίνεται στο TEDX είναι απλό αλλά ευεργετικό: κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους με τον κόσμο για μια ολόκληρη μέρα. Στις ΗΠΑ ισχύει από το 1984 ενώ το αθηναϊκό κοινό βιώνει αυτή την ξεχωριστή εμπειρία μόλις από το 2009. Ωστόσο κάθε εκδήλωση έχει και ένα διαφορετικό χαρακτήρα και η φετινή είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που κάνουν πράξη τις ιδέες τους (“The Ones Who Do”, δηλαδή “Αυτοί που πράττουν”), ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα διαρκέσει δυο ημέρες με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες των συμμετεχόντων.

Για μένα, και πιστεύω για το protagon, έχει ιδιαίτερη σημασία το φετινό TEDx διότι την πρώτη μέρα του event, Παρασκευή  23 Νοεμβρίου, θα προηγηθεί μια “warm up day” στον πολυχώρο The HUB Events, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στην πρωτοβουλία Human Grid. Την εκδήλωση αυτή για την αξία των εθελοντικών πρωτοβουλιών θα την παρουσιάσει η Έλενα Παπαδημητρίου, η οποία εκτός από μέλος της «συμμορίας» του protagon είναι και μέλος του TEDxAthens. Στη συνέχεια ο λόγος θα περάσει στους ξεχωριστούς ομιλητές οι οποίοι με βάση την εμπειρία τους ο καθένας θα μιλήσουν  για τον εθελοντισμό.

Στο κυρίως event του Σάββατου,24 Νοεμβρίου στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου, θα μιλήσουν περίπου 20 ομιλητές, ο καθένας από 18 λεπτά. Οι πρώτοι ομιλητές της εκδήλωσης έχουν ήδη ανακοινωθεί,  ανάμεσα τους θα είναι ο εικονογράφος Viktor Koen, η  ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Mary Katrantzou, η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη, ο πολιτικός επιστήμονας Δρ. Γιάννης Θεοχάρης και ο Κώστας Βογιατζής, Founder και Editor-in-Chief του γνωστού site yatzer.com.

Όλα καλά και όλα ωραία μέχρι τώρα απλά όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο TEDxAthens 2012 το κόστος συμμετοχής είναι -για το main event Σαββάτου- €45. Για περισσότερες πληροφορίες, και για να δείτε ομιλίες: www.ted.com, www.tedxathens.com και http://blog.tedxathens.com/  ή ακολουθήστε στο facebook http://www.facebook.com/tedxathens  και στο twitter @Tedxathens .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News