421
Συρμός του μετρό αναχωρεί από την αποβάθρα. Οι ελεγκτές απόντες. Και φοβισμένοι | Nick Paleologos / SOOC

Σημάδεψαν με σπρέι σπίτια ελεγκτών του μετρό

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2016, 12:01
Συρμός του μετρό αναχωρεί από την αποβάθρα. Οι ελεγκτές απόντες. Και φοβισμένοι
|Nick Paleologos / SOOC

Σημάδεψαν με σπρέι σπίτια ελεγκτών του μετρό

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2016, 12:01

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και ελεγκτών του μετρό όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται! Και η τροπή που παίρνουν τα πράγματα είναι, τουλάχιστον, ανησυχητική.

Αγνωστοι «μάρκαραν» με σπρέι σπίτια ελεγκτών του μετρό, δίνοντας έτσι συνέχεια στην –παράλογη- πολεμική ρητορική που έχουν υιοθετήσει ομάδες αναρχικών το τελευταίο διάστημα εναντίων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ομάδα αγνώστων έγραψε με σπρέι «Ρουφιάνα ελεγκτής μένει εδώ. Εξω από τη γειτονιά» στην εξώπορτα πολυκατοικίας στου Ζωγράφου. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 16ης Απριλίου 2016, με την υπάλληλο να ενημερώνει τις Αρχές και να ζητά από την Αστυνομία προστασία προς το πρόσωπό της.

Κι όμως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά η τρίτη. Είχαν προηγηθεί άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά, στις 11 και στις 13 Απριλίου, όπως έγινε γνωστό από το αστυνομικό ρεπορτάζ. Θύματα ήταν και πάλι γυναίκες. Και πάλι ελεγκτές του μετρό.

Τα ονόματα και των τριών συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τα στοιχεία 119 ελεγκτών που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org στις 19 Μαρτίου. Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι, καθώς διαπιστώνουν πως αυτές οι προτροπές βρήκαν απήχηση, και εκδηλώθηκαν με απειλητικές καταδρομικές επιθέσεις στα σπίτια υπαλλήλων

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί και επιθέσεις στους σταθμούς του μετρό, τον περασμένο μήνα. «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα», έγραφε η σχετική ανακοίνωση στις 12 Μαρτίου, με την οποία ομάδα αναρχικών ανελάμβανε την ευθύνη για το σπάσιμο του σταθμού στο Μοναστηράκι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι, καθώς διαπιστώνουν πως αυτές οι προτροπές βρήκαν απήχηση, και εκδηλώθηκαν με απειλητικές καταδρομικές επιθέσεις στα σπίτια υπαλλήλων.

Βεντέτα και με την Αστυνομία

Οπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ., είναι αρκετά πιθανό να σχετίζονται οι δράστες όλων των παραπάνω περιστατικών με τους δράστες της παραλίγο δολοφονικής επίθεσης προς ελεγκτές του μετρό, στις 14 Δεκεμβρίου 2015. Σε εκείνη τη βάναυση επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι ελεγκτές, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις τσάντες τους. Σύμφωνα με κατάθεση θύματος εκείνης της επίθεσης, ανάμεσα στο περιεχόμενο της τσάντας του υπήρχε λίστα με τα ονόματα συναδέλφων σχετικά με τις βάρδιες που εκτελούσαν εκείνη την μέρα.
Η συγκεκριμένη επίθεση είχε καταγραφεί στις 20:00 το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, μετά από αντίστοιχη επίθεση που είχε προηγηθεί εναντίον αστυνομικών στην οδό Σολωμού.

Για όλα τα παραπάνω, η ΣΤΑΣΥ έχει υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...