208
Η πλατεία Συντάγματος άδεια - Στον Κηφισό πάντως η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, παρά το lockdown | ΙΝΤΙΜΕnews

Κυβέρνηση: Το κύμα του Οκτωβρίου θα γινόταν τσουνάμι τον Νοέμβριο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 13:05
Η πλατεία Συντάγματος άδεια - Στον Κηφισό πάντως η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, παρά το lockdown
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κυβέρνηση: Το κύμα του Οκτωβρίου θα γινόταν τσουνάμι τον Νοέμβριο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 13:05

Η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστικές, προκειμένου το lockdown να παραμείνει στο διάστημα των τριών εβδομάδων και να μην παραταθεί, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διαμηνύοντας ότι εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δεν θα γίνονται ανεκτές.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να μπει η χώρα σε οριζόντιο lockdown, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ».

«Ο ιός, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά, ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο», παρατήρησε χαρακτηριστικά και μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, πρόσθεσε, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα, παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μη φθάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του», τόνισε και στο σημείο αυτό ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι 200 επιτυχόντες και οι 100 επιλαχόντες του διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να αναλάβουν υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...