296
|

Γεννιέσαι ή γίνεσαι

Avatar Νίκος Κακαρίκας 27 Οκτωβρίου 2012, 08:03

Γεννιέσαι ή γίνεσαι

Avatar Νίκος Κακαρίκας 27 Οκτωβρίου 2012, 08:03

Διαβάζοντας τι είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος για τον Σοφ. Σχορτσιανίτη θυμήθηκα τον Γιάννη Παντελάκη, οποίος είχε γράψει πολύ σωστά πως οι ψηφοφόροι της Χ.Α. γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρεσβεύει το Κόμμα τους. Τον περασμένο Αύγουστο “αναρωτιόμουν”, αν ο ο Σοφ. Σχορτσιανίτης, μεταξύ άλλων,  είναι τελικά  Έλληνας ή Καμερουνέζος και ποιος είναι αυτός που μπορεί  απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Ο βουλευτής της Χ.Α. απάντησε για όλους και το έκανε σαφές.  Ο Σοφοκλής δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή φυλή. Άρα, δεν είναι Έλληνας. Ειλικρινά και χωρίς ίχνος υπερβολής, αρχίζω και ντρέπομαι που  εγώ είμαι Έλληνας όταν οι…συμπατριώτες μου συμφωνούν με αυτές τις απόψεις.

Είχα την τύχη να γνωρίσω και να εργαστώ με ανθρώπους από διάφορες χώρες. Είχα την τύχη να γνωρίσω Γερμανούς, Σουηδούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Βρετανούς και υπηκόους των ΗΠΑ, το δέρμα των οποίων ήταν περισσότερο…σκούρο από αυτό της Ευρωπαϊκής φυλής. Γεννημένοι όμως  και μεγαλωμένοι από την πρώτη ημέρα στις χώρες καταγωγής τους. Οι πάντες, 1000% και μέχρι το μεδούλι γεμάτοι από τα χαρακτηριστικά και την νοοτροπία της κάθες χώρας. Με  τους…ανοιχτόχρωμους συμπατριώτες τους, να μην σοκάρονται, να αναρωτιούνται ή να κρίνουν σε τι ποσοστό οι συνεργάτες τους είναι “καθαρόαιμοι” Γερμανοί, Σουηδοί κλπ. Με τους συμπατριώτες τους να στέλνουν τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία με τα παιδάκια που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή φυλή χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα και καμία ενόχληση.

Η καλύτερη απάντηση στον κ. Παναγιώταρο δεν είναι άλλη από αυτή που πρέπει να δώσουν άμεσα  – αν δεν το έχουν κάνει ήδη – οι συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα. Οι συμπαίκτες, με τους οποίους ο Σοφοκλής έχει ζήσει στιγμές χαράς αλλά και λύπης.  Μια απάντηση και ένα μεγάλο συγνώμη προς τον αυτόν και την οικογένεια του γι'αυτή την απρέπεια.

Η μπάλα δεν έχει χαθεί. Είναι μαχαιρωμένη και γεμάτη πληγές.
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News