312
Ο αδικοχαμένος φοιτητής | facebook

Εγκλημα στου Φιλοπάππου: Ομολόγησαν δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 00:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/08/2018, 09:45
Ο αδικοχαμένος φοιτητής
|facebook

Εγκλημα στου Φιλοπάππου: Ομολόγησαν δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 00:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/08/2018, 09:45

Τρεις αλλοδαποί που φέρονται να ευθύνονται για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, τη νύχτα της 15ης Αυγούστου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, ενώ δύο από αυτούς προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Και οι τρεις ομολόγησαν την πράξη τους, αρνούνται όμως ότι έσπρωξαν τον 25χρονο από τον γκρεμό.

Δύο Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ ένας Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν και οι τρεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης ομολόγησαν ότι αυτοί είναι οι δράστες.

«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι τρεις δράστες κατά την ανάκρισή τους αναφερόμενοι στην πτώση του 25χρονου στο κενό που του κόστισε τη ζωή του.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε την πληροφορία ότι δύο από τους τρεις είναι σεσημασμένοι και ότι είναι μέλη μιας από τις συμμορίες που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο 17χρονος μάλιστα είναι περίπου ένα χρόνο στην Ελλάδα και είναι ήδη γνωστός στις Αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέληξαν στην ταυτότητά τους μετά από προσαγωγές αλλοδαπών και χάρη στη μαρτυρία της 23χρονης πορτογαλίδας φίλης του θύματος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόπτους σε φωτογραφίες σεσημασμένων που τις επεδείκνυαν οι αστυνομικοί.

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει το σπίτι-κρησφύγετό τους, που νοικιάζουν σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Οι Αρχές έχουν μελετήσει τη μεθοδολογία τους (χρησιμοποιούσαν σπασμένα μπουκάλια), υλικό από κάμερες ασφαλείας και από μαρτυρίες και πλέον περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Την Πέμπτη, η μητέρα του 25χρονου απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς κατηγορώντας τους για εγκληματική αμέλεια και συνενοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...