630
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός έχει πιάσει την Πρώτη Κυρία να κοιτά -πίσω από την πλάτη του- υποτιμητικά τον αμερικανό πρόεδρο | Alex Edelman-Pool/Getty Images

Τρολάρει η Flotus τον Potus;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 23 Αυγούστου 2018, 23:21
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός έχει πιάσει την Πρώτη Κυρία να κοιτά -πίσω από την πλάτη του- υποτιμητικά τον αμερικανό πρόεδρο
|Alex Edelman-Pool/Getty Images

Τρολάρει η Flotus τον Potus;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 23 Αυγούστου 2018, 23:21

Φαντάζομαι τη Μελάνια Τραμπ να σηκώνεται το πρωί, στην ξεχωριστή κρεβατοκάμαρά της και να χαζεύει τι γράφει ο άντρας της και πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

«Τι έκανε, πάλι, ο άθλιος, Θεέ μου; Είπε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον μπασκετπολίστα, χαζό!», σκέφτεται με το που διαβάζει το tweet του Ντόναλντ που λέει ότι «ο ΛεΜπρόν έδωσε συνέντευξη στον πιο χαζό άνθρωπο της τηλεόρασης, τον Ντον Λέμον» κι ότι αυτό «έκανε τον ΛεΜπρόν να φαίνεται έξυπνος, κάτι που δεν είναι εύκολο».

Τη φαντάζομαι να γελάει ειρωνικά με τον αγενή χαρακτηρισμό του συζύγου της, καθισμένη στο κρεβάτι της, το μοντέρνο κρεβάτι της και όχι το χρυσοποίκιλτο κρεβάτι σε στυλ Λουδοβίκου 16ου που αρέσει σ’ εκείνον, και να τηλεφωνεί στην εκπρόσωπό της:

«Βγάλε ανακοίνωση και πες ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εργάζεται για να κάνει καλά πράγματα για τη νέα μας γενιά. Πες, επίσης, ότι είμαι πρόθυμη να επισκεφτώ το σχολείο του στην πολιτεία του, το Οχάιο».

Κάποια άλλη μέρα, η Μελάνια θα πήρε την εκπρόσωπό της και θα της είπε: «Θα πάω στην Αφρική. Βγάλε ανακοίνωση και πες ότι είμαι ενθουσιασμένη που θα μάθω για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε όλη την ήπειρο, μαθαίνοντας επίσης για τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της».

«Είστε σίγουρη, κυρία Τραμπ; Ο άντρας σας έχει χαρακτηρίσει αυτές τις χώρες ‘απόπατους’».

«Κάνε αυτό που σου λέω, αλλιώς θ’ απολυθείς!».

«Εντάξει, κυρία… Κάτι άλλο, θέλετε;».

«Ναι, αλλά θα το κάνουμε την άλλη βδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικτυακή παρενόχληση. Θα πούμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς θετικούς τρόπους, όμως μπορούν να αποτελέσουν και πηγή καταστροφικών συνεπειών εάν χρησιμοποιηθούν λάθος. Όπως δηλαδή κάνει ο Ντόναλντ, που προσβάλει ανθρώπους στα σόσιαλ μίντια».

«Θα το πούμε κι αυτό, κυρία; Το παράδειγμα με τον Ντόναλντ και τα μίντια;».

«Όχι, βέβαια, μην τον αναφέρεις τον ηλίθιο. Θα μου μπλοκάρει τις πιστωτικές».

Κάπως έτσι πρέπει να περνάει τον καιρό της η Μελάνια, όταν δεν αναγκάζεται να κάνει τις συζυγικές της υποχρεώσεις. Δηλαδή, να συνοδεύει τον άντρα της στα προεδρικά του καθήκοντα – αυτό και μόνο αυτό. Γιατί τις άλλες συζυγικές υποχρεώσεις, της κρεβατοκάμαρας, το πιθανότερο είναι ότι θα τις έχει γραμμένες στα παλιά της, πανάκριβα παπούτσια. Μήτε που θα τον αφήνει να την ακουμπήσει. Εδώ μετά βίας τού κρατάει το χέρι στις δημόσιες εμφανίσεις.

Το ενδιαφέρον της, και ίσως εκείνο που δίνει νόημα στη ζωή της, πέρα απ’ το να ξοδεύει (αν και το τελευταίο μπορεί, πια, και να το έχει βαρεθεί), είναι να πηγαίνει κόντρα στον άντρα της. Αυτό, δηλαδή, που κάνουν τα ζευγάρια όταν γίνονται ξένοι και εχθροί. Το ίδιο παθαίνει η Μαιρούλα και ο Σάκης τής διπλανής πόρτας, μόνο που αυτοί είναι ελεύθεροι να το εκφράσουν. Να την πει ο ένας στον άλλο στο μετρό, στην ταβέρνα, στο σούπερ μάρκετ, στο φανάρι. Άμα είσαι ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, πού θα τσακωθείς; Όταν κατεβαίνεις απ’ το προεδρικό τζετ ή στο φιλανθρωπικό γκαλά που πας;

Έλα, όμως, που η έχθρα δεν κρύβεται. Και όπως φαίνεται, βρίσκει τρύπες και βγαίνει, ακόμα κι αν είσαι το Πρώτο Ζευγάρι της Αμερικής. Χαμηλών τόνων η Μελάνια; Με μόνο ενδιαφέρον της, τις στυλιστικές εμφανίσεις; Με πολιτική επιρροή όσο αυτή που έχει ένα κύπελλο; Αμ δε! Τέτοιο μαρκάρισμα, κεντημένο, που να κάνει όλη την υφήλιο να αναρωτιέται τι διάβολο κάνει η Flotus κι αν τρολάρει τον Potus, θέλει να έχεις ταλέντο στη μηχανορραφία για να το καταφέρεις.

Λέγεται ότι η Μελάνια περιμένει να τελειώσει η θητεία του Τραμπ για να του ζητήσει διαζύγιο. Αν όντως χωρίσουν, θα επιβεβαιωθεί η αιτία της «τρολοειδούς» συμπεριφοράς της, που την κατατάσσει στις πιο επικά ραδιούργες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ. Αν βέβαια δεν τον χωρίσει, θα την πούμε όλοι βιτσιόζα. Και με το δίκιο μας.

Υ.Γ.: Είναι φοβερά ενδιαφέρον να δεις πώς ζουν αυτοί οι δύο πίσω απ’ τις κλειστές τους πόρτες. Ανετα θα μπορούσε η σχέση τους να γίνει ταινία, λογικά θα ήταν σαν το Κράμερ εναντίον Κράμερ: Τραμπ εναντίον Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...