191
O Αδωνις Γεωργιάδης στις ανακοινώσεις του στην ΕΡΤ για τα εμπορικά κέντρα | ERT/YouTube

Γεωργιάδης: Ανοίγουν τη Δευτέρα και τα εμπορικά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 21:24
O Αδωνις Γεωργιάδης στις ανακοινώσεις του στην ΕΡΤ για τα εμπορικά κέντρα
|ERT/YouTube

Γεωργιάδης: Ανοίγουν τη Δευτέρα και τα εμπορικά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 21:24

Το πράσινο φως ώστε να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, δύο εβδομάδες νωρίτερα του αρχικού σχεδιασμού, και τα εμπορικά κέντρα άναψε η κυβέρνηση έπειτα απ’ την έγκριση που παρείχε η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ στο ειδικό σχέδιο λειτουργίας που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μαζί με τα εμπορικά κέντρα την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.

Τη γνωστοποίηση για την επαναλειτουργία των malls έκανε ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Επίσης, δήλωσε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα επιτρέπει το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων σε αυτήν την ημερομηνία. «Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κάθε μέρα γίνεται και πιο αδύναμος», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση από την υγειονομική πλευρά, τόσο «θα πηγαίνουμε καλύτερα και οικονομικά».

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως τα εμπορικά κέντρα σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα άνοιγαν την 1η Ιουνίου 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...