392
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής. Απέφυγε να πει γιατί δεν πήγε αστυνομία στην Ομόνοια | ERT/WebTV

Χαρδαλιάς για Μπακογιάννη: Ηταν προφανώς λάθος η Ομόνοια

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 18:39
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής. Απέφυγε να πει γιατί δεν πήγε αστυνομία στην Ομόνοια
|ERT/WebTV

Χαρδαλιάς για Μπακογιάννη: Ηταν προφανώς λάθος η Ομόνοια

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 18:39

Ηταν ένα από τα θέματα της ημέρας: η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στην Ομόνοια το βράδυ της Πέμπτης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρέστη στο άνοιγμα της νέας πλατείας, «νομιμοποιώντας» τον συγχρωτισμό πολλών ανθρώπων, δημιούργησε πολιτικό ζήτημα (εδώ).

Ετσι, στην έκτακτη ενημέρωση Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κλήθηκε να σχολιάσει τη συνάθροιση πολιτών στην Ομόνοια για τα εγκαίνια της νέας πλατείας με το εντυπωσιακό σιντριβάνι (εδώ).

Οι οδηγίες μας, ό,τι λέμε, αφορούν όλες τις πλατείες, απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς, για να συμπληρώσει πως ήταν προφανώς λάθος η συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπως παραδέχθηκε δημόσια και «με παρρησία» ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης.

«Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, οι οδηγίες αφορούν σε όλες τις πλατείες και ο ιός κερδίζει έδαφος από το συνωστισμό. Προφανώς ήταν λάθος η συγκέντρωση και παραπέμπω στη δήλωση του δημάρχου, ο οποίος με παρρησία αναγνώρισε το λάθος του», ανέφερε συγκεκριμένα στην απάντησή του ο  υφυπουργός.

Στο ερώτημα πάντως, γιατί δεν υπήρξε επέμβαση των αστυνομικών αρχών όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, απέφυγε να τοποθετηθεί.

Οσο για την έκρυθμη κατάσταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο και παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Επιβάλλονται επίσης:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 22.00 έως 06.00, η οποία θα ισχύει από 15/5/ 2020 και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας

– Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε  ημέρες.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...