194
Ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ: ισχυρίστηκε ότι... δεν είχε παραλάβει την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2020, 21:09
Ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ: ισχυρίστηκε ότι... δεν είχε παραλάβει την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2020, 21:09

Στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων προσήχθη ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ επειδή την Παρασκευή (20/3) άνοιξε τον μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα του νησιού για τους Χαιρετισμούς, τους οποίους τέλεσε κανονικά παρά την κυβερνητική απαγόρευση στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο μητροπολίτης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού ενημερώνοντας τους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η σχετική εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ωστόσο, η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την περασμένη Δευτέρα ήταν ξεκάθαρη και γνωστή: δεν έπρεπε να γίνει λειτουργία Χαιρετισμών. Και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρη και πιο γνωστή: καμία τελετουργία εντός των ιερών ναών παρά μόνο προσωπική προσευχή.

Αλλά ο μητροπολίτης Κυθήρων αφέθηκε ελεύθερος. Του έγιναν πάντως «συστάσεις» σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και εν όψει της (μη) λειτουργίας της Κυριακής. Την επόμενη φορά, του διεμήνυσαν, θα περάσει αυτόφωρο.

Σε δηλώσεις του στο Euronews, ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, είπε:

«Σεβόμαστε και τιμούμε τον Μητροπολίτη μας, όμως η κωδωνοκρουσία των ναών και η ανοικτή τέλεση Ιερών Ακολουθιών, είναι παράνομες και συνεπώς κατακριτέες ως πράξεις. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την πίστη, αφού όπως δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ‘δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί’».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...