242
Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από ισχυρές βροχές | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 13:52
Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από ισχυρές βροχές
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 13:52

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη ως και το Σάββατο εξέδωσε την Τετάρτη η ΕΜΥ, τονίζοντας ότι θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της  χώρας με βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17 Σεπτεμβρίου) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Ενόψει των φαινομένων, έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε για τις 15:00 της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, στελέχη από την Πολεμική Αεροπορία, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...