238
Το σύμβολο του Ευρώ μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη | GettyImages

ΕΚΤ: Πωλείται το εμβληματικό γλυπτό του Ευρώ της Φρανκφούρτης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 14:43
Το σύμβολο του Ευρώ μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη
|GettyImages

ΕΚΤ: Πωλείται το εμβληματικό γλυπτό του Ευρώ της Φρανκφούρτης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 14:43

Το μεγάλο μπλε γλυπτό του νομίσματος του ευρώ που δεσπόζει έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη ζητά αγοραστή. Το εμβληματικό έργο τέχνης του γερμανού καλλιτέχνη Οτμαρ Χερλ, ύψους 14 μέτρων και βάρους 50 τόνων, τοποθετήθηκε το 2001, τότε που το ευρώ έγινε το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης. Και μπορεί (ως νόμισμα) να ξεπέρασε όλες τις οικονομικές κρίσεις, αλλά τελικά το ίδιο κοστίζει πάρα πολύ, ως έργο τέχνης, για να συντηρηθεί.

Τα τελευταία 21 χρόνια η συντήρησή του γινόταν από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Frankfurter Kultur Komitee με πρόεδρο τον Μάνφρεντ Πολ. Ο Πολ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico, είπε ότι τα αυξανόμενα περιστατικά βανδαλισμού του γλυπτού και η έλλειψη χορηγίας ανάγκασαν την επιτροπή να το δημοπρατήσει τον Οκτώβριο.

«Επικοινωνήσαμε με 110 τράπεζες τους τελευταίους 12 μήνες και οι 90 από αυτές δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν», είπε ο Πολ.
«Η ΕΚΤ, η οποία συνεισφέρει 15.000 ευρώ ετησίως στη συντήρηση, δεν ενδιαφέρθηκε, επίσης, να ενισχύσει τη χρηματοδότηση και δεν συμμετείχε καν στη συνάντηση του Απριλίου, που είχε ως στόχο να εξασφαλίσει τους πόρους για τη συντήρηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλά άτομα και εταιρείες. Ετσι, όποιος είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του ενιαίου νομίσματος και θέλει να το αποκτήσει και ως έργο τέχνης, μπορεί να πληροφορηθεί περαιτέρω εδώ  -αλλά καλό είναι να λάβει υπ’ όψιν του ότι το γλυπτό ζυγίζει… 50 τόνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...