430
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στον βρετανικό λαό μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο | Twitter

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2020, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/04/2020, 17:57
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στον βρετανικό λαό μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο
|Twitter

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2020, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/04/2020, 17:57

Βγήκε από το νοσοκομείο, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του από τον κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε εισαχθεί πριν από μία εβδομάδα.

«Ακολουθώντας τις συμβουλές της ιατρικής ομάδας του, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Επιθυμεί να τους ευχαριστήσει όλους στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας για την ευφυή φροντίδα την οποία έλαβε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του.

Αστυνομικοί έξω από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας

Ο βρετανός πρωθυπουργός δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου όπου νοσηλεύθηκε και του δημόσιου συστήματος υγείας και τον βρετανικό λαό για τη θυσία του όλο αυτό το διάστημα.

Ο ίδιος ευχαρίστησε ονομαστικά το νοσηλευτικό προσωπικό που τον φρόντισε, ιδίως μία νοσηλεύτρια από τη Νέα Ζηλανδία, την Τζένη και έναν νοσηλευτή από την Πορτογαλία, τον Λούις, που δεν άφησαν το πλευρό του επί 48 ώρες και του έσωσαν τη ζωή.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου Σεντ Τόμας για τη φροντίδα που του παρείχαν.

«Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Τους χρωστάω τη ζωή μου», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Η Κάρι Σίμοντς, η μνηστή του βρετανού πρωθυπουργού, που είναι έγκυος, ευχαρίστησε και αυτή το ιατρικό προσωπικό, λέγοντας ότι υπήρξαν «πολύ μαύρες στιγμές» την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας. Το προσωπικό στο νοσοκομείο  Σεντ Τόμας υπήρξε εξαιρετικό. Δεν θα μπορέσω ποτέ να σας το ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ» έγραψε στο Twitter.

Ο 55χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή με υψηλό πυρετό και πέρασε τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Είχε διαγνωστεί με κορονοϊό 10 ημέρες νωρίτερα.

Την Πέμπτη μεταφέρθηκε και πάλι σε θάλαμο νοσηλείας.

Βρετανικό τηλεοπτικό συνεργείο έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με τoν βρετανικό Τύπο, ο Τζόνσον είχε μαζί του ένα τάμπλετ για να βλέπει ταινίες όπως ο «Aρχοντας των Δαχτυλιδιών» ενώ έλυνε και σουντόκου.

Κατά τη νοσηλεία του έλαβε χιλιάδες κάρτες με ευχές για γρήγορη ανάρρωση και καθημερινές επιστολές από τη μνηστή του Κάρι Σίμοντς.

Παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, όμως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα αργήσει για αρκετές εβδομάδες, κατά τις οποίες τον ρόλο του έχει ήδη αναλάβει ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο πρωθυπουργεύων Ντόμινικ Ράαμπ χειροκροτεί το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...