248
Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ | INTIMEnews

Εξάρχεια: Με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για το θεαθήναι απαντά το υπουργείο

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 07:51
Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ
|INTIMEnews

Εξάρχεια: Με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για το θεαθήναι απαντά το υπουργείο

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 07:51

Σε δεκάδες προσαγωγές και τρεις συλλήψεις προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στα Εξάρχεια η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 αστυνομικών (ΜΑΤ και ΟΠΚΕ).

Αντικείμενο της επιχείρησης που οργανώθηκε ώρες μόλις μετά τη νέα επίθεση αντιεξουσιαστών σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., ήταν κυρίως η εκκένωση καταλήψεων σε κτίρια της οδού Τζαβέλλα.

Οπως προαναφέρθηκε προσήχθησαν περισσότερα από 90 άτομα, ενώ σε άλλη έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε κτίριο της περιοχής, συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά.

Το θέμα είναι να υπάρχει συνεχής αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια όπως σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας και όχι να γίνονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις για εντυπωσιασμό, σχολίασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν συνολικά 60 καταλήψεις κτιρίων. Με το που θα φύγουν οι αστυνομικοί στα κτήρια θα γίνουν επανακαταλήψεις, προειδοποίησε. «Αν δεν μείνει η αστυνομία, το μεσημέρι θα μπούνε πάλι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «Εξαρχιστάν που πρέπει να πάρουμε πίσω».

Το συμπέρασμα είναι ότι μετά τα τελευταία επεισόδια (σ.σ. με την επίθεση στο περιπολικό ή το πρόσφατο περιστατικό με τους άνδρες του Λιμενικού) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιδρά με μία επιχείρηση που εξυπηρετεί κυρίως επικοινωνιακούς λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...