1192
|

Γεροβασίλη: Οι λιμενικοί φταίνε, πήγαν στα Εξάρχεια χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να έχει ενημερωθεί!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 12:02

Γεροβασίλη: Οι λιμενικοί φταίνε, πήγαν στα Εξάρχεια χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να έχει ενημερωθεί!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 12:02

Στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και τους άνδρες του που τόλμησαν να πάνε στα Εξάρχεια, παρουσία μάλιστα εισαγγελέα, χωρίς όμως να ενημερώσουν πρώτα την Ελληνική Αστυνομία, επέρριψε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, την ευθύνη για όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης με την πρωτοφανή επίθεση ένοπλων κουκουλοφόρων σε λιμενικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε γιάφκα ναρκωτικών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

«Δεν πήγαν αστυνομικοί, ήταν μία προσπάθεια από το Λιμενικό Σώμα, χωρίς να έχει καμία απολύτως ενημέρωση η Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο News 24/7, και διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία είναι παρούσα στην προβληματική -όπως παραδέχθηκε- περιοχή των Εξαρχείων και επιχειρεί!

«Ξέρουμε όλοι ότι στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εργαλειοποιούνται αυτά τα θέματα κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τόσκας είχε κάνει σοβαρές επιχειρήσες στα Εξάρχεια, με εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών κα, πριν από ένα μήνα η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε ένα κύκλωμα 300 ανθρώπων στην ίδια περιοχή. Η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα. Οταν η αντιπολίτευση χάνει το αφήγημά της στα θέματα της οικονομίας, τότε πάνε στο δόγμα “νόμος και τάξη” προτείνοντας αστυνομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οργισμένη αντίδραση από τους εισαγγελείς

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή το επεισόδιο στα Εξάρχεια όπου φυγαδεύθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο εισαγγελικός λειτουργός που συνόδευε τους λιμενικούς.

Σε ένα σαφές και συνάμα αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας Πολίτη, η Ενωση ζητεί την αποτελεσματική κατά Νόμον αντιμετώπιση «των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών  στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού  και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

– λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και  μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται  σε επιχειρησιακές ενέργειες  αυξημένης επικινδυνότητας,

  αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε γελοίο και ανόητο να λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την ανομία, καλώντας μάλιστα τον προκάτοχό της επί κυβέρνησης ΝΔ, Βασίλη Κικίλια «να μας δείξει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη καλεσμένη στο studio του NEWS 24/7 στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού

Geplaatst door news247.gr op Vrijdag 5 april 2019

«Το “αναρχικός” είναι μια ιδεολογική ταυτότητα με την οποία εγώ δεν συμφωνώ αλλά τη σέβομαι. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δηλώνουν αναρχικοί αλλά διαπλέκονται με το κοινό έγκλημα και δραστηριοποιούνται και στα γήπεδα. Εχουν σημεία επαφής όλες αυτές οι δράσεις», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε για την κατάσταση στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή:

«Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ δεν έχει καλέσει ποτέ την αστυνομία για επέμβαση. Το έχει κάνει το ΑΠΘ και τα αποτελέσματα ήταν καλά. Συνομιλώ με τις πρυτανικές αρχές. Εχουμε σοβαρή βελτίωση γύρω από το Πολυτεχνείο και τη Νομική, με στοχευμένη δουλειά που γίνεται», ισχυρίστηκε η υπουργός που μάλλον απ΄ό,τι φαίνεται δεν πρέπει να έχει περάσει πρόσφατα από αμφότερα τα σημεία αυτά στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Χωρίς να πει δεύτερη κουβέντα για όσα πρωτοφανή συνέβησαν τη νύχτα της Πέμπτης με την έφοδο των ένοπλων κουκουλοφόρων στους άνδρες του Λιμενικού, η κυρία Γεροβασίλη κατέληξε επαναλαμβάνοντας το γνωστό «αφήγημα» της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα συνολικά:

«Οποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει. Στα ζητήματα της μεγάλης εγκληματικότητας η ΕΛΑΣ έχει καταφέρει μεγάλα χτυπήματα, το λένε οι αριθμοί. Τα τελευταία τρία χρόνια το έγκλημα έχει μειωθεί κατά 30%”.

Το χρονικό της επίθεσης: Μαχαιρώματα, Καλάσνικοφ και ξύλο στους λιμενικούς

Ολα άρχισαν με τη σύλληψη Σύρου στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος κατά την ανάκρισή του «έδωσε» την τοποθεσία γιάφκας ναρκωτικών στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα οκτώ λιμενικών, παρουσία εισαγγελέα, μετέβη στο σημείο και εισήλθε στο κτίριο, όπου και συνέλαβαν δύο γυναίκες, μία Ελληνοαυστραλέζα και μία Μαροκινή.

Τη στιγμή όμως που ετοιμάζονταν να βγουν από το κτίριο ήρθαν αντιμέτωποι με περίπου 50 κουκουλοφόρους που τους είχαν στήσει καρτέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λιμενικοί αρχικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ολιγομελείς ομάδες που είχαν φτάσει στο σημείο με δύο ΙΧ οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίοι μάλιστα επικαλέστηκαν πως είναι αστυνομικοί!

Την ίδια στιγμή μία ακόμη ομάδα 15 ατόμων έφτασε στο σημείο από την πλευρά της Καλλιδρομίου, ενώ εμφανίστηκαν άλλα είκοσι άτομα που κατέβηκαν από την πλατεία Εξαρχείων.

Ολοι τους φορούσαν κράνη ή κουκούλες full face, ενώ κατά πληροφορίες, κάποιοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τουλάχιστον ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε Καλάσνικοφ.

Οι κουκουλουφόροι όρμηξαν στους λιμενικούς και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής  αφόπλισαν τους άνδρες του Λιμενικού, απελευθέρωσαν την ελληνοαυστραλή συλληφθείσα, ενώ  ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε στον μηρό έναν λιμενικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που συνόδευαν οι άνδρες του Λ.Σ., φυγαδεύθηκε την τελευταία στιγμή. Επί τόπου έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον μαχαιρωμένο λιμενικό και έναν ακόμα τραυματία συνάδελφό του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι υπόλοιποι, μαζί με τον εισαγγελέα, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος χαιρέτισε «την ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν τα στελέχη του «χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απρόκλητη επίθεση από ομάδα 50 ατόμων» που «έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους», ενώ σημείωνεται πως ο «εισαγγελικός λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Τραυματισμός στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου σε οικία για ναρκωτικά

Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...