521
| CreativeProtagon

Εξαλλη η Τζούντι Ντεντς με το «Τhe Crown»: η επιστολή της προς το Netflix

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 17:11
|CreativeProtagon

Εξαλλη η Τζούντι Ντεντς με το «Τhe Crown»: η επιστολή της προς το Netflix

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 17:11

Μύδρους εξαπολύει η γνωστή ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, η οποία είναι και στενή φίλη της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, βασιλικής συζύγου πλέον, εναντίον της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «Τhe Crown», της οποίας το τρέιλερ της πέμπτης σεζόν, κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έγραψε, μάλιστα, και μία ανοικτή επιστολή, σύμφωνα με τον Guardian, στην οποία υποστηρίζει μεν την καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά προτρέπει το Netflix να προσθέσει μία δήλωση αποποίησης ευθύνης, στην αρχή κάθε επεισοδίου, όπου θα ξεκαθαρίζει ότι η σειρά αποτελεί μία δραματοποιημένη αφήγηση ιστορικών γεγονότων, υπό μορφήν μυθοπλασίας. «Οσο περισσότερο πλησιάζει η σειρά τη σημερινή εποχή, τόσο πιο ελεύθερα φαίνεται πρόθυμη να θολώσει τα όρια, ανάμεσα στην ιστορική ακρίβεια και τον χονδροειδή εντυπωσιασμό», αναφέρει η Ντεντς.

«Δεδομένων κάποιων εκ των υπαινιγμών που, όπως φαίνεται περιλαμβάνει ο νέος κύκλος, για παράδειγμα ότι ο βασιλιάς Κάρολος συνωμότησε για να παραιτηθεί η μητέρα του ή ότι κάποτε ανέφερε ότι ο τρόπος που τον μεγάλωσε ήταν τόσο ανεπαρκής που ίσως της άξιζε να μπει στη φυλακή, αυτό είναι τόσο σκληρά άδικο για τους ανθρώπους στη βασιλική οικογένεια, όσο και επιζήμιο για τον θεσμό που υπηρετούν», συμπληρώνει η ηθοποιός. Μάλιστα, τονίζει ότι «κανείς δεν πιστεύει όσο εγώ στην καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει δίχως αντίδραση» και ότι έχει έρθει η ώρα το Netflix να το ξανασκεφθεί «για χάρη μίας οικογένειας και ενός έθνους που πένθησαν τόσο πρόσφατα, ως ένδειξη σεβασμού σε μία μονάρχη που υπηρέτησε το λαό της με τόση υπευθυνότητα για 70 χρόνια και προκειμένου να διατηρήσει τη δική του φήμη στα μάτια των βρετανών συνδρομητών του».

Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί της σειράς δέχονται επικρίσεις για την εξιστόρηση της συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο ΒΒC Panorama, παρά την επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Οι επικριτές είναι εξοργισμένοι που το Netflix θα αναπαραστήσει στην πέμπτη σεζόν αποσπάσματα της συνάντησης που είχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα με τον δημοσιογράφο Mάρτιν Μπασίρ, το 1995. Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια, ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντόουντεν, είχε επίσης μιλήσει για την ανάγκη προσθήκης μίας δήλωσης αποποίησης ευθύνης του Netflix στη σειρά, αφού είναι μυθοπλασία. «Είναι μία θαυμάσια παραγωγή μυθοπλασίας και όπως και σε άλλες παραγωγές, το Netflix πρέπει να είναι ξεκάθαρο από την αρχή κάθε επεισοδίου. Ειδάλλως υπάρχει ο φόβος γενιές τηλεθεατών που δεν έζησαν τα γεγονότα, να θεωρήσουν τη μυθοπλασία, γεγονός» είχε τονίσει ο υπουργός.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Netflix είχε, τότε, εκφράσει τη βεβαιότητα πως «οι συνδρομητές της πλατφόρμας κατανοούν πως η σειρά “The Crown” είναι προϊόν μυθοπλασίας, το οποίο βασίζεται σε γενικές γραμμές σε ιστορικά γεγονότα». «Ως εκ τούτου, δεν έχουμε σχέδιο και δεν βλέπουμε την ανάγκη να προσθέσουμε μία τέτοια δήλωση» είχε προσθέσει ο εκπρόσωπος.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ έφερε ξανά το «Τhe Crown» στο προσκήνιο και εκτόξευσε ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητα της σειράς. Ετσι, στην πέμπτη σεζόν, η βασιλική οικογένεια ξεκινά να αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στα χρονικά: Πώς θα εξακολουθήσει να συνάδει με τη Βρετανία της δεκαετίας του ‘90; Καθώς η Νταϊάνα και ο Κάρολος εμπλέκονται σε έναν τεράστιο μιντιακό πόλεμο, οι πρώτες ρωγμές κάνουν τα θεμέλια της μοναρχίας να τρίζουν. Η πέμπτη σεζόν του «The Crown» στο Netflix, θα είναι διαθέσιμη στις 9 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...