443
Γεμάτο καπνούς το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη | INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τι προκάλεσε την έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 11:09
Γεμάτο καπνούς το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη
|INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τι προκάλεσε την έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 11:09

Κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικού προκλήθηκε η έκρηξη στο Everest της πλατείας Βικτωρίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 42χρονη γυναίκα.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία εργαζόταν στην επιχείρηση τα τελευταία 15 χρόνια, εντοπίστηκε νεκρή στο υπόγειο του καταστήματος. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και διαμετακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Κάποιοι άνθρωποι έλαβαν πρώτες βοήθειες σε ένα φαρμακείο που βρίσκεται δίπλα στο κατεστραμμένο κατάστημα.

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών», ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας», πρόσθεσε

Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών, καθώς και για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών στο μέλλον, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον χαμό της εργαζόμενης.

Η απώλεια μιας εργαζόμενης μητέρας κατά το σημερινό τραγικό συμβάν μας προκαλεί οδύνη, ανέφερε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εργαζόμενης, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Και το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι τo Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Η έκρηξη προκλήθηκε στο υπόγειο του ταχυφαγείου, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, σε μικρή απόσταση από την Πλατεία Βικτωρίας, λίγο μετά τις 9μιση το πρωί της Πέμπτης. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε μετά την έκρηξη στο υπόγειο του καταστήματος. Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 και κατόπιν οι άνδρες της Πυροσβεστικής μπήκαν σε δύο καταστήματα για να διεξάγουν έρευνες.

ever
Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά και ζημιές στα γειτονικά καταστήματα (ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
everersrere
Οχήματα της Πυροσβεστικής απέκλεισαν την περιοχή (INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Στο χώρο επικρατούσαν μαύροι καπνοί, ενώ η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα, στη στάση του Ηλεκτρικού καθώς και σε οχήματα ΙΧ και μοτοσικλέτες. Τα αίτια της έκρηξης δεν ήταν ακόμα γνωστά. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη φιαλών προπανίου, ωστόσο οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποιούσαν φιάλες στην κουζίνα, ενώ πληροφορίες που συνέδεαν το περιστατικό με εργασίες για το φυσικό αέριο, διαψεύστηκαν όταν η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής διασαφήνισε ότι το ταχυφαγείο δεν χρησιμοποιούσε φυσικό αέριο. Αργότερα έγινε γνωστό ότι η έκρηξη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικού.

Το σημείο είναι πολυσύχναστο, καθώς στην πλατεία βρίσκεται ο σταθμός Βικτώρια του ΗΣΑΠ, ο οποίος παραμένει κλειστός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...