583
Στη Νέα Δημοκρατία ελπίζουν αυτή τη φορά να γεμίσουν οι κάλπες που έμειναν άδειες στις 22 Νοεμβρίου | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, INTIMENEWS

Αγώνας δρόμου για τις 13 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2015, 09:01
Στη Νέα Δημοκρατία ελπίζουν αυτή τη φορά να γεμίσουν οι κάλπες που έμειναν άδειες στις 22 Νοεμβρίου
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, INTIMENEWS

Αγώνας δρόμου για τις 13 Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2015, 09:01

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία ούτε στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς ασαφές παραμένει κατά πόσον η εταιρεία, που τελικώς θα επιλεγεί για τη μηχανογράφηση της διαδικασίας μπορεί να φέρει σε πέρας το εγχείρημα εμπρόθεσμα.

Εντός της ημέρας τελικώς –εφ’ όσον δεν υπάρξει και νέα αναβολή- θα οριστικοποιηθεί κατά πόσον η εταιρεία (Vodafone ή ΟΤΕ) που φαίνεται ότι έχει προεπιλεγεί,  μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, για τις οποίες υπάρχει μία πρώτη συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου. Έμπειρα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, πάντως, εξηγούσαν ότι η απόφαση για τον τρόπο αλλά και τον χρόνο των εκλογών μπορεί να εξαρτάται από τις εγγυήσεις που θα παράσχει η εταιρεία, αλλά παραμένει μια καθαρά πολιτική απόφαση.

Σε αυτόν τον καμβά, διαπιστώνονται εκ νέου αποκλίσεις στις προσεγγίσεις μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, καθώς οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούν την παράμετρο του χρόνου δευτερεύουσα και αντιτείνουν ότι η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί με τρόπο άψογο, αδιάβλητο και να μην αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η πλευρά Μεϊμαράκη θεωρεί ότι οι τελικές αποφάσεις εξαρτώνται από τις τεχνικές παραμέτρους της πρότασης της εταιρείας, ενώ η πλευρά Μητσοτάκη «διαρρέει» πως θα προτιμούσε να διενεργηθούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο, διευκρινίζει ότι μπορούν να γίνουν και αργότερα αρκεί η διεξαγωγή τους να είναι καθ’ όλα άρτια.

Αντίθετη εικόνα επικρατεί στα στρατηγεία του Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, που θεωρούν σε κάθε περίπτωση ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 13  Δεκεμβρίου και για αυτό το λόγο πρέπει να έχει προβλεφθεί και εφεδρικό σχέδιο, που ενδεχομένως να μην αποκλείει και το χειροκίνητο σύστημα. Συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα κάνουν λόγο για απόπειρα μεθόδευσης και καλούν όλους όσοι αποφασίσουν να μην γίνουν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου να αναλάβουν και το ανάλογο πολιτικό κόστος. «Η δική μου πρόταση είναι πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου» τόνισε από την Πάτρα ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από την τελική προσφορά της εταιρείας.

Η πλευρά Μεϊμαράκη στοχοποίησε εκ νέου τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας εξηγήσεις για το κώλυμα, που επικαλέστηκε για τη συμμετοχή του στην ΚΕΦΕ αλλά και για το ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την απουσία του

Εν τω μεταξύ και με δεδομένο ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών η επιστολή του εκπροσώπου του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρου Αμπαντζόγλου, προς τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ και η συνακόλουθη αποχώρηση του από τη συνεδρίαση του οργάνου ανατροφοδοτούν την εσωστρέφεια και δυσχεραίνουν περαιτέρω την προσπάθεια του κόμματος να αποφασίσει για τις εσωκομματικές εκλογές.

Η πλευρά Μεϊμαράκη στοχοποίησε εκ νέου τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας εξηγήσεις για το κώλυμα, που επικαλέστηκε για τη συμμετοχή του στην ΚΕΦΕ αλλά και για το ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την απουσία του. Η απάντηση Παπαμιμίκου ότι έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος δεν ικανοποίησε την πλευρά Μεϊμαράκη, που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ΚΕΦΕ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου. Συνεργάτες του κυρίου Μεϊμαράκη σχολίαζαν ότι δεν θα αφήσουν τον κ. Παπαμιμίκο να ξεφύγει από τις ευθύνες του, υπονοώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα.

Ο κ. Μεϊμαράκης παραπονέθηκε, επίσης, για το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει ακόμη κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας, που ευθύνεται για το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου για να απαντήσει ο κ. Παπαμιμίκος ότι ο κ. Πλακιωτάκης, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, έχει δώσει τη σχετική εντολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...