292
Ο Τζο Μπάιντεν ευελπιστεί ότι ο γερμανικός δημοσιονομικός μπαμπούλας πέθανε για πάντα κάτω από το βάρος της κυριακάτικης κάλπης | REUTERS/Joshua Roberts

Εκλεκτική συγγένεια είδε ο Μπάιντεν στο SPD

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 09:40
Ο Τζο Μπάιντεν ευελπιστεί ότι ο γερμανικός δημοσιονομικός μπαμπούλας πέθανε για πάντα κάτω από το βάρος της κυριακάτικης κάλπης
|REUTERS/Joshua Roberts

Εκλεκτική συγγένεια είδε ο Μπάιντεν στο SPD

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 09:40

Την έκπληξή του με ένα αμερικανοπρεπέστατο «I’ll be darned… They’re solid!» εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όταν πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από τη Γερμανία: ο Ολαφ Σολτς θα γίνει ο επόμενος καγκελάριος και οι Σοσιαλδημοκράτες θα κυβερνήσουν, μάλλον χωρίς να είναι αναγκασμένοι να υποστούν για συγκατοίκους στην εξουσία τους «δεξιούς» Χριστιανοδημοκράτες.

Ο Μπάιντεν μπορεί να εξαπέλυσε το προαναφερθέν λαϊκότροπο «Πανάθεμά με», όχι όμως από στενοχώρια. Η έκπληξή του ήταν θετική, όπως δείχνει και το δεύτερο σκέλος της φράσης του, το «Αυτοί είναι σκληρά καρύδια!»

Στην πραγματικότητα, ο Δημοκρατικός πρόεδρος βλέπει μια κάποια εκλεκτική συγγένεια, ιδεολογική κατά βάση, με το SPD, και ενδομύχως εύχεται να έχει πεθάνει ο γερμανικός δημοσιονομικός μπαμπούλας που έχει λαχταρήσει τόσα χρόνια τους Ευρωπαίους. Θάνατος υπό το βάρος της κάλπης…

Εξάλλου ο ίδιος ο Μπάιντεν τον δικό του δημοσιονομικό μπαμπούλα, τον αμερικανικό, τον έχει θάψει βαθιά κάτω από τα μεγάλα έργα του σχεδίου του περί υποδομών και εκείνου για την κοινωνική στήριξη… Οπότε, ας φωνάζουν οι συντηρητικότεροι του κόμματος ότι ο ίδιος μετακινήθηκε πολύ προς τα αριστερά. Το θέμα είναι τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές.

Και είναι αλήθεια ότι εκεί ρίχνει τώρα το βάρος ο Μπάιντεν, στο να περάσουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του από τα αμερικανικά Σώματα, καθώς σε αυτές έχει ποντάρει το συνολικό αποτύπωμα της προεδρίας του, δηλαδή την υστεροφημία του, πώς θα τον θυμούνται οι Αμερικανοί μόλις περάσουν μερικά χρόνια. Εχει να πείσει, πέρα από τους Ρεπουμπλικανούς (που δεν είναι όλοι ακραίοι και «τραμπιστές») και τους δικούς του, «μετριοπαθείς» ή και «αριστερούς» ακόμη.

Αφού έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν να ασχοληθεί με τις 500.000 δόσεις κορονοϊκών εμβολίων που θα πάνε στην Αφρική, αυτός προτίμησε να κάνει μασάζ στους βουλευτές του: επί πεντάωρο συζήτησε με 23 άτομα, με σκοπό να περάσουν τα νέα μέτρα που, πώς να το κάνουμε, μοιράζουν πολύ χρήμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...