330
Η Νταρνέλα Φρέιζερ τραβά το βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου, την ώρα που ο Φλόιντ αργοπεθαίνει βασανιστικά | Minneapolis Police

«Εκλαψα τόσο πολύ»: η έφηβη που τράβηξε το βίντεο με τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 15:32
Η Νταρνέλα Φρέιζερ τραβά το βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου, την ώρα που ο Φλόιντ αργοπεθαίνει βασανιστικά
|Minneapolis Police

«Εκλαψα τόσο πολύ»: η έφηβη που τράβηξε το βίντεο με τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 15:32

Η Νταρνέλα Φρέιζερ ήταν 17 χρόνων τον περασμένο Μάιο, όταν έγινε μάρτυρας του φόνου του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, στη Μινεάπολη. Ηταν αυτή που τράβηξε τη σκηνή σε βίντεο με το κινητό της, το βίντεο που έμελλε να κάνει τον γύρο του κόσμου και να είναι το κύριο αποδεικτικό στοιχείο για την τελική καταδίκη του Σόβιν.

Οταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα), η Φρέιζερ έγραψε στο Facebook: «Εκλαψα πάρα πολύ. Αυτή την τελευταία ώρα (σ.σ.: περιμένοντας την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων), η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει. Είχα τόσο άγχος και αγωνία, που έφταναν στον ουρανό».

Η Φρέιζερ έγραψε τέσσερα «ευχαριστώ» και τη φράση: «Τζορτζ Φλόιντ, τα καταφέραμε! Αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Η έφηβη Αφροαμερικανίδα πήγαινε στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς της με τον εννιάχρονο ξάδελφό της, στις 25 Μαΐου του 2020, ημέρα αργίας στις ΗΠΑ, όταν βρέθηκε μπροστά στη φρικιαστική σκηνή με το γόνατο του Σόβιν να πατά στον λαιμό τον Φλόιντ, επί εννέα λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Η Νταρνέλα Φρέιζερ, τρίτη από δεξιά, τη στιγμή που βιντεοσκοπεί τον αργό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Δίπλα της, πολίτες παρακολουθούν τη σκηνή, ανήμποροι να αντιδράσουν

Στο δικαστήριο είπε ότι ακόμα υποφέρει και εύχεται να είχε κάνει κάτι περισσότερο για να σώσει τον Φλόιντ. «Εχω περάσει νύχτες ξάγρυπνη, ζητώντας συγγνώμη από τον Τζορτζ Φλόιντ που δεν προσπάθησα να του σώσω τη ζωή», είπε.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, είχε γίνει στόχος απειλών και εκφοβισμού στα social media. Είχε πει τότε σε δημοσιογράφους ότι το ένστικτό της την είχε οδηγήσει να βγάλει το κινητό και να αρχίσει να βιντεοσκοπεί. «Ο κόσμος έπρεπε να δει αυτό που έβλεπα. Αυτά τα πράγματα συνήθως συμβαίνουν στη σιωπή».

Η ίδια είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά το συμβάν. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολης, Μεντάρια Αροντόντο, σε συνέντευξη Τύπου, την είχε αποκαλέσει ηρωίδα και την είχε ευχαριστήσει για το βίντεο. Επίσης, την είχε τιμήσει με ένα βραβείο για το θάρρος της ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...