271
Το... ταλαιπωρημένο κτίριο της ΑΣΟΕΕ | .

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2020, 11:46
Το... ταλαιπωρημένο κτίριο της ΑΣΟΕΕ
|.

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2020, 11:46

Tην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τις έρευνες με εισαγγελική εντολή θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να κινηθούν οι διαδικασίες για αδικήματα όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και άλλα.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της επίθεσης 

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν σχέση με την κατάληψη «Βανκούβερ» και άλλες ομάδες του αναρχικού χώρου «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη από το kathimerini.gr.

Η κατάληψη «Βανκούβερ» στεγαζόταν σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Μαυρομματαίων που ανήκει στην ΑΣΟΕΕ και το οποίο είχε εκκενωθεί τον Νοέμβριο του 2019.

Η αστυνομία εκτιμά ότι στην ομάδα των δραστών ενδεχομένως να υπάρχουν δύο-τρεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αλλά οι περισσότεροι πιθανολογείται ότι είναι εξωπανεπιστημιακοί. Επίσης, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι προκειται για τα ίδια άτομα που στις 8 Οκτωβρίου είχαν κάνει έφοδο στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ.

Ο πρύτανης πάντως, μιλώντας στους αστυνομικούς αρχικά δεν είχε α αναφέρει ότι οι δράστες τον φωτογράφισαν βάζοντας του στο λαιμό ταμπέλα με σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές είχε πει ότι κάποιοι κουκουλοφόροι είχαν μπει στο γραφείο του και προκάλεσαν φθορές και ότι ο ένας τον είχε πιάσει από τον λαιμό. Ωστόσο, δεν επιθυμούσε να προβεί σε κάποια δικονομική ενέργεια.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι εντός της ΑΣΟΕΕ εξακολουθεί να υπάρχει ένα στέκι αναρχικών, το οποίο όμως είναι ανενεργό μετά την επιχείρηση που είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα η αστυνομία στο υπόγειο του κτιρίου. Επίσης, η σχολή είναι κλειστή λόγω κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News