557
Ο αρχεκτυπικός 007, ο Σον Κόνερι στο «Dr. No», την πρώτη μεταφορά του Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη | Eon Productions

Είναι επίσημο: Ο Τζέιμς Μποντ παραμένει άνδρας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 12:34
Ο αρχεκτυπικός 007, ο Σον Κόνερι στο «Dr. No», την πρώτη μεταφορά του Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη
|Eon Productions

Είναι επίσημο: Ο Τζέιμς Μποντ παραμένει άνδρας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 12:34

Η τελευταία ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ είναι μόνο λίγους μήνες μακριά, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στον 007. Θα ξαναγίνει ψηλός και μελαχρινός όπως τον είχε φανταστεί ο Ιαν Φλέμινγκ; Μήπως θα γίνει μαύρος ή ίσως λατίνος όπως επιβάλλει η διαπολιτισμικότητα; Λέτε να φέρουν πάλι κανέναν Σκωτσέζο, σαν τον Σον Κόνερι; Ολα τα παραπάνω είναι πιθανά, όμως το σίγουρο είναι ένα: δεν θα είναι γυναίκα, όπως ζητούσαν πολλοί στο πλαίσιο του ευρύτερου αναθεωρητισμού στις φόρμες και στα στερεότυπα της βιομηχανία του θεάματος.

Στην έντονη φημολογία για την κατεύθυνση που η σειρά ταινιών θα πάρει στο προσεχές μέλλον, μετά δηλαδή το «No Time to Die», απάντησε η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι, που αποκάλυψε πως τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ θα συνεχίσει να τον υποδύεται άντρας.

«Το δέρμα του Τζέιμς Μποντ μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα, αλλά είναι άντρας», δήλωσε η 59χρονή στο Variety.

Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Τζ. Γουίλσον, οι παραγωγοί της θρυλικής σειράς ταινιών/Youtube

Πολλές απόψεις είχαν ακουστεί για το μέλλον του franchise, που είχε γνωρίσει κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ο πράκτορας 007 διαχειρίζεται τα περίφημα Bond girls και γενικότερα τις γυναίκες που κάνουν την εμφάνιση τους. Με την ανάπτυξη κινημάτων σαν το #metoo φαινόταν λες και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Μποντ δεν ήταν ο Γκολντφίνγκερ ή ο Δρ. Νο, αλλά ο 21ός αιώνας.

Ηταν ξεκάθαρο: η σειρά χρειαζόταν μια αλλαγή και οι παραγωγοί της ταινίας φαίνονται να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η παραπάνω δήλωση της Μπρόκολι δείχνει πως είναι πιθανόν ο επόμενος Μποντ να μην είναι λευκός, ενώ στην τελευταία του παράσταση ο Ντάνιελ Κρεγκ θα διαβάζει τον διάλογο που «ζωντάνεψε» η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ και θα συνοδεύετε από την μουσική της 18χρονής Μπίλι Αϊλις.

Στο «No time to die» θα κάνει και την παρθενική της εμφάνιση η Λασάνα Λίντς, ώς μία νέα, μαύρη, πράκτορας που έχει, όπως και ο Μποντ, την άδεια να σκοτώνει, αλλά όχι και την άδεια να τον διαδεχθεί.

Η Λασάνα Λιντς στο «No time to die»/Universal

«Πιστεύω πως πρέπει να δημιουργούμε νέους, δυναμικούς χαρακτήρες για γυναίκες. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βάλω μια γυναίκα να παίξει έναν ανδρικό χαρακτήρα, θεωρώ πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από αυτό», είπε η Μπρόκολι

Η Μπρόκολι, στην ουσία, κληρονόμησε το franchise του Bond από τον πατέρα της, Αλμπερτ, το 1995 και έχει παραμείνει στον ρόλο της από τότε. Εχει ήδη αντικαταστήσει έναν Μποντ, και παρότι αρχικά δεν ήταν σίγουρη για την επιλογή του Κρεγκ, έκανε καλή δουλειά.

Ούτε το (μεγάλο) κοινό της σειράς  ήταν ιδιαίτερα «ζεστό» στην προοπτική του Κρεγκ ως 007, αλλά ο Βρετανός τους κέρδισε με την πρώτη, με το Casino Royale. Ηταν μεγάλη η διαφορά με την τελευταία εμφάνιση του Πιρς Μπροσναν στον ρόλο, ο οποίος οδήγησε μέχρι και μια αόρατη Aston Martin στο «Die another day» και η ρεαλιστική προσέγγιση άρεσε.

Δεν έφτασαν τα ίδια ύψη όλες οι επόμενες ταινίες, όμως το «Skyfall» του 2012 είναι πολύ δυνατό «χαρτί» για τον Μποντ του Κρεγκ, με την σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες να κάνει την 23ή ταινία της σειράς μία από τις καλύτερες.

Το «No time to die», σε σκηνοθεσία Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα, θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Απριλίου. Μετά ξεκινά, για άλλη μια φορά, η αναζήτηση για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...