316
Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, σχετικά νέα στην πολιτική. Πιστεύει ότι οι λευκοί είναι θύματα ρατσισμού στις ΗΠΑ | REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo

Οπαδός της QAnon εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 05:20
Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, σχετικά νέα στην πολιτική. Πιστεύει ότι οι λευκοί είναι θύματα ρατσισμού στις ΗΠΑ
|REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo

Οπαδός της QAnon εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 05:20

Μια μικρή απόδειξη της μεγάλης συντηρητικής στροφής της Αμερικής προς τα σκοτάδια και πέρα από τον ορθολογισμό, κατεγράφη στην Τζόρτζια: υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που έχει στηρίξει δημόσια το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon, εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει την έδρα αυτή μετά τη νίκη της στις  εσωκομματικές προκριματικές εκλογές του κόμματος τον Αύγουστο, καθώς δεν είχε αντίπαλο αφού ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αποσύρθηκε.

«Μεγάλη νίκη σήμερα το βράδυ!», έγραψε η 46χρονη Τέιλορ Γκριν στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε συγχαρεί θερμά για τη νίκη της στις προκριματικές εκλογές, επισημαίνοντας σε tweet του: «Η Μάρτζορι είναι στιβαρή από κάθε άποψη και δεν εγκαταλείπει ποτέ, μια πραγματική ΝΙΚΗΤΡΙΑ!».

Ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης και νέα στην πολιτική η Τέιλορ Γκριν έχει στηρίξει την QAnon δημοσίως. Έκτοτε έχει προσπαθήσει να πάρει αποστάσεις από τη συνωμοσιολογικό κίνημα, όμως δεν το έχει αποκηρύξει ακόμη.

Αυτό το ακροδεξιό κίνημα που γιγαντώθηκε μέσω του Διαδικτύου υποστηρίζει ότι ο Τραμπ διεξάγει έναν μυστικό πόλεμο εναντίον μιας παγκόσμιας σέκτας που αποτελείται από σατανιστές παιδόφιλους.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της QAnon, οι ΗΠΑ κυβερνώνται εδώ και δεκαετίες από «το βαθύ κράτος», μια μυστική οργάνωση στην οποία ανήκουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι –οι Κλίντον, οι Ομπάμα, οι Ρότσιλντ, ο Τζορτζ Σόρος, ηθοποιοί του Χόλιγουντ και άλλα μέλη της παγκόσμιας ελίτ.

Τα πρώτα κρυπτογραφημένα μηνύματα της QAnon εμφανίστηκαν 2017 και ήταν γραμμένα από τον μυστηριώδη «Q».

Ο «Q είναι ένας πατριώτης», είχε δηλώσει το 2017 η Τέιλορ Γκριν. «Είναι ευκαιρία ζωής να εξολοθρεύσουμε αυτή την παγκόσμια σέκτα σατανιστών παιδόφιλων και πιστεύω ότι έχουμε τον πρόεδρο που χρειάζεται γι’ αυτό».

Εξάλλου η Γκριν πιστεύει ότι οι λευκοί άνδρες είναι «η ομάδα που αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταχείριση σήμερα στις ΗΠΑ» και αρνείται ότι οι Αφροαμερικανοί είναι θύματα ρατσισμού.

«Ξέρετε κάτι; Ο ρατσισμός έχει τελειώσει», δηλώνει σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Politico.«Οι μαύροι έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Κατήγγειλε επίσης «την ισλαμική εισβολή», αναφερόμενη στην εκλογή το 2018 στη Βουλή των Αντιπροσώπων δύο γυναικών μουσουλμάνων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...