211
Εκτός από τις ΗΠΑ, το φάρμακο εγκρίθηκε και στην Ευρώπη | REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Ρεμντεσιβίρη: Το πρώτο φάρμακο για τον κορονοϊό που εγκρίθηκε από την Κομισιόν

Εκτός από τις ΗΠΑ, το φάρμακο εγκρίθηκε και στην Ευρώπη
|REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Ρεμντεσιβίρη: Το πρώτο φάρμακο για τον κορονοϊό που εγκρίθηκε από την Κομισιόν

Πράσινο φως στη δραστική ουσία ρεμντεσιβίρη έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για το πρώτο φάρμακα που εγκρίνεται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί η νόσος Covid-19.

Η επέκταση έγκρισης αφορά «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση στο αντιικό φάρμακο ρεμντεσιβίρη για τη αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου αφορά και την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία κεντρική διαδικασία, την οποία όλα τα κράτη-μέλη αποδέχονται.

«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας να αποκτήσουμε αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορονοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Η σημερινή έγκριση άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού. Δίνουμε την άδεια λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες», επεσήμανε η Κυριακίδου.

Η ίδια ανέφερε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα κλινικά δεδομένα για τη ρεμντεσιβίρη εξετάστηκαν σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η άδεια για τη χορήγηση της ρεμντεσιβίρη δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες απαιτούνται  67 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...