123
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την υπόθεση, βρίσκονται τουλάχιστον δύο εργαζόμενες στο Λαϊκό Νοσοκομείο | φωτ αρχείου

Εφοδος ΕΛ.ΑΣ. σε νοσοκομεία – Μπαράζ συλλήψεων για μεγάλο κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 14:47
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την υπόθεση, βρίσκονται τουλάχιστον δύο εργαζόμενες στο Λαϊκό Νοσοκομείο
|φωτ αρχείου

Εφοδος ΕΛ.ΑΣ. σε νοσοκομεία – Μπαράζ συλλήψεων για μεγάλο κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 14:47

Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και μεσάζοντες που δραστηριοποιούνταν σε συγκεκριμένα νοσοκομεία της χώρας εμπλέκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, κοντά στην εξάρθρωση του οποίου βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από τη διακίνηση των εν λόγω σκευασμάτων που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είτε υπεξαιρούσαν τα φάρμακα από τα νοσοκομεία είτε θησαύριζαν μέσω παράνομης συνταγογράφησης .

Ήδη στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προβεί σε περισσότερες από 15 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την υπόθεση, βρίσκονται  τουλάχιστον δύο εργαζόμενες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Αμφότερες φέρεται να εργάζονταν ως βοηθοί νοσηλεύτριες στην Κεντρική Μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών (ογκολογικών) φαρμάκων που χορηγούνται στους καρκινοπαθείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...