206
|

Πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 13:39

Πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 13:39

Με απέλαση θα κλείσει η υπόθεση του Τούρκου Μουσά Αλέρικ, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη γιατί πέρασε παράνομα στο ελληνικό έδαφος την ώρα που εκτελούσε εργασίες κοντά στο τελωνείο στις Καστανιές. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για παράνομη είσοδο και χρηματικό πρόστιμο.

Ο 38χρονος Αλέρικ στο δικαστήριο είπε ότι από το πρωί της Τετάρτης εργαζόταν κοντά στις Καστανιές για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης.

Δήλωσε ότι δεν κατάλαβε πώς βρέθηκε μέσα στο ελληνικό έδαφος με το μηχάνημά του και δεν γνώριζε καλά το σημείο.

Ο Αλέρικ δεν απάντησε στα σήματα που του έγιναν για να απομακρυνθεί και αφού εισήλθε κατά περίπου 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν. Ο Αλέρικ είπε ότι αρχικά δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για Ελληνες.

Πρόσθεσε ότι δεν έφερε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψη και ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο Αλέρικ άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να απελαθεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Τούρκο που είχε περάσει μεθυσμένος από το συνοριακό πέρασμα στις Καστανιές.

Στην Ελλάδα παραμένει και το μηχάνημα του Αλέρικ καθώς, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, δεν κατέστη δυνατό να αποδειχτεί ότι όντως ανήκει στον δήμο της Αδριανούπολης όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...