412
|

Δύσκολη ημέρα και αύριο – Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ από τις 10.00

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 13:07

Δύσκολη ημέρα και αύριο – Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ από τις 10.00

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 13:07

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικό) και Τραμ θα μείνει εκ νέου αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, η Αθήνα, από τις 10 το πρωί. Σε τροποποίηση της τελευταίας στιγμής, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ανακοίνωσαν ότι δεν θα κάνουν 24ωρη απεργία, αλλά στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

»Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

»Για αυτό τον λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10 π.μ. έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Συνδικάτο Σταθμαρχών – Εργαζομένων Πρώτης Γραμμής, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών, το Σωματείο Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών – Πειραιώς.

Οσον αφορά τα λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 ως τη λήξη της βάρδιας. Σε μία ακόμη τροποποίηση, ωστόσο, η στάση εργασίας θα γίνει τελικά από τις 13.00 έως τις 17.00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12.00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 18.00.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) φέρεται έτοιμος να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της κινητοποίησης στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...