365
Η μικρή Μίλι στην αγκαλιά ενός εθελοντή πριν ξαναβρεί τους δικούς της | Facebook

Drone με… ψητά λουκάνικα έσωσε ένα σκυλάκι που κινδύνευε να πνιγεί

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 18:10
Η μικρή Μίλι στην αγκαλιά ενός εθελοντή πριν ξαναβρεί τους δικούς της
|Facebook

Drone με… ψητά λουκάνικα έσωσε ένα σκυλάκι που κινδύνευε να πνιγεί

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 18:10

Η Μίλι είναι ένα σκυλάκι Τζακ Ράσελ, τριών ετών, στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας, που δεν της αρέσει να τη δένουν με λουρί και πριν από λίγες ημέρες το έσκασε από το αφεντικό της στη βόλτα.

Η Μίλι χάθηκε στα επικίνδυνα έλη της περιοχής και οι αρχές, μαζί με εθελοντές, συμμετείχαν σε μία μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης που κράτησε τέσσερις ημέρες.

Η Μίλι παγιδευμένη στους βάλτους

Αστυνομία, Λιμενικό και εθελοντές με καγιάκ πήραν μέρος στην επιχείρηση και κατάφεραν να βρουν τη Μίλι, αλλά επειδή ήταν στα έλη, δεν μπορούσαν να την πλησιάσουν.

Επιστρατεύθηκαν και καγιάκ χωρίς επιτυχία

Καθώς όμως πλησίαζε η παλίρροια και το σκυλάκι, πεινασμένο και παγωμένο, θα κινδύνευε να πνιγεί, ανέλαβε δράση μία ομάδα που έχει αποστολή τη διάσωση σκύλων και διαθέτει drone. Οι εθελοντές σκέφθηκαν ότι ο μόνος τρόπος να παρασύρουν τη Μίλι μακριά από τα έλη, ήταν να δέσουν ψητά λουκάνικα με ένα σκοινί από τα drone.

Και έτσι έγινε. Εψησαν τα λουκάνικα σε ένα μπάρμπεκιου σε ασφαλές σημείο στην παραλία και τα έδεσαν στο σκοινί. Το κόλπο έπιασε και η Μίλι στην προσπάθειά της να δαγκώσει ένα κομμάτι, κόντεψε να… ρίξει το drone.

Το drone με το ψητό λουκάνικο στην άκρη του σκοινιού για να δελεάσουν τη Μίλι

Η Μίλι ακολούθησε τη μυρωδιά από το μπάρμπεκιου και έφτασε στην παραλία, σε απόσταση 300 μέτρων από τα έλη, αλλά καθώς δεν ήξερε κανέναν, έφυγε ξανά.

Τελικά μετά από ώρες, την εντόπισαν πάλι και την παρέδωσαν στην οικογένειά της. Οταν τους είδε, η Μίλι πήδηξε πάνω τους από τη χαρά της. Οπως είπε η ιδιοκτήτριά της, το σκυλάκι θα χρειαστεί εκπαίδευση για να συνέλθει από το σοκ τής τραυματικής εμπειρίας του.

Εθελοντές ψάχνουν τη Μίλι στα έλη

Ο Κρις Τέιλορ, αρχηγός της ομάδας διάσωσης με drone, είπε ότι χωρίς τα λουκάνικα, δύσκολα θα γλίτωνε από το κρύο και την πείνα, καθώς είχε παγιδευτεί στους βάλτους.

«Ηταν τρελή ιδέα, αλλά επειδή η Μίλι πεινούσε, καταφέραμε να την παρασύρουμε σε ασφαλές σημείο. Θα είχε έρθει η παλίρροια και θα πνιγόταν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...