400
Εικόνα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα | INTIMEnews

Δικηγόρος πολυτραυματία μιλάει για γλέντι στο σταθμαρχείο Λάρισας τη μοιραία νύχτα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 10:09
Εικόνα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα
|INTIMEnews

Δικηγόρος πολυτραυματία μιλάει για γλέντι στο σταθμαρχείο Λάρισας τη μοιραία νύχτα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 10:09

Μαρτυρίες για γλέντι που είχε στηθεί στο σταθμαρχείο Λάρισας, αμέσως μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας Ιnter City 62, μέχρι και τη στιγμή του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, επικαλέστηκε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς την Παρασκευή, ο δικηγόρος πολυτραυματία επιβάτη του τρένου,  Γιώργος Μπαρτζώκης, ο οποίος ήδη κατέθεσε την πρώτη αγωγή.

Οπως κατήγγειλε ο κ. Μπαρτζώκης, κάτοικοι στην περιοχή όπου βρίσκεται ο σταθμός του ΟΣΕ στη Λάρισα, του είπαν ότι από την ώρα που ξεκίνησε το τρένο μέχρι και τη στιγμή του δυστυχήματος, στο κτίριο ήταν σε εξέλιξη «γιορτή με πολλά άτομα».

«Κάτοικοι της συνοικίας ΟΣΕ Λάρισας που τα σπίτια τους βρίσκονται κοντά στο σταθμαρχείο με πληροφόρησαν ότι μόλις έφυγε το τρένο, άρχισαν οι μουσικές. Την ώρα εκείνη που έγινε το ατύχημα ακούγονταν τραγούδια και χαρές μέσα από το σταθμαρχείο», περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Σε δηλώσεις στο Μega o δικηγόρος του πολυτραυματία Λάζου Παπαζήση τόνισε ότι θα ζητήσει από τον ανακριτή να καλέσει όλους όσοι ήταν στον χώρο να δώσουν τη μαρτυρία τους.

«Ακούγονταν μουσικές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Εμείς θα καλέσουμε για κατάθεση όλους όσοι ήταν στον σταθμό. Είχαν στήσει γλέντι, ήταν πολλά άτομα. Θα κληθούν να πουν, από τον ανακριτή, τι γινόταν μέσα στο σταθμαρχείο», είπε, ενώ όπως επεσήμανε, θα ερευνηθεί και ο ρόλος της Τροχαίας Λάρισας για το κενό από το δυστύχημα μέχρι τη σύλληψη του σταθμάρχη, αλλά και την κατάσταση στην οποία αυτός βρέθηκε.

«Πότε έγινε η σύλληψη του σταθμάρχη; Υπήρχε κενό μισής ώρας», σημείωσε, κάνοντας λόγο για ενδείξεις ότι ο 59χρονος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Θέλω να ανοίξει η έρευνα (…). Ηταν πολιτική η θέση του σταθμάρχη, όχι υπηρεσιακή», υποστήριξε ο κ. Μπαρτζώκης.

Οσον αφορά την αγωγή που κατέθεσε την Πέμπτη, εξήγησε πως πρόκειται για  «δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 67 84 85 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του 932 περί αστικής ευθύνης. Αυτό περιλαμβάνει την κατηγορία ότι ο δικός μας εντολέας, ο πολυτραυματίας, έχει υποστεί – εκτός από από τη μη ασφάλεια των συγκοινωνιών, που είναι το αδίκημα αυτό που γράφουν και τα όλα τα site, που είναι στο 290 291 – επικίνδυνη σωματική βλάβη, γιατί έχουν σπάσει τα πλευρά και έχουν μπει γυαλιά στα μάτια του και δεν μπορεί να κινηθεί. Βάζουμε όμως και μια άλλη παράμετρο. Εμείς σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, καταθέσαμε τη δήλωση του ενδεχόμενου δόλου σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κινδύνευσε δηλαδή να πεθάνει. Ακόμη και τώρα, είμαστε σε μια κατάσταση που οι γιατροί προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...