243
Από συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροής, υπό την προεδρία της υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού (στο κέντρο), νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διακομματική Επιτροπή: Δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων για το ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 18:50
Από συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροής, υπό την προεδρία της υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού (στο κέντρο), νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διακομματική Επιτροπή: Δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων για το ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 18:50

Τη δυνατότητα να θέσουν στους πολιτικούς αρχηγούς διευκρινιστική ερώτηση και μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας θα έχουν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, που συνεδρίασε την Πέμπτη για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, έκανε ομόφωνα δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων, όπως κατατέθηκαν από τον Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

Συμφωνήθηκε, συγκεκριμένα, να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε δημοσιογράφο να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα υποβάλλεται μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό.

Η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  2. Εξωτερική Πολιτική – Αμυνα
  3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον – Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο ντιμπέιτ της 10ης Μαΐου, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, οι προτάσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ δεν είχαν γίνει δεκτές.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους που έδωσαν το «παρών» στην τηλεμαχία αντέδρασαν ασκώντας κριτική στα κόμματα για τη σχετική απόφαση τους, σε παρεμβάσεις τους αμέσως πριν ή μετά το ντιμπέιτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...